Az Európai Szocialisták Pártja határozatban támogatja Románia schengeni csatlakozását

2022. október 15. – 12:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Szocialisták Pártja (PES) határozatot fogadott el Románia schengeni csatlakozásának támogatásáról – közölte Marcel Ciolacu, aki a párt belrini kongresszusán vett részt. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Facebook-oldalán mondott köszönetet a döntésért, és kiemelte, hogy a PSD nem kizárólag politikai döntésnek tekinti a schengeni csatlakozást. „Meglátásunk szerint inkább arról van szó, hogy országunk megérdemelten nyeri el azt a státuszt, amelynek konkrét hatásaként javul a polgárainak az életminősége és jobb lehetőségeket kapnak a vállalatai” – írta Ciolacu.

A politikus szerint, ha Románia belép a schengeni övezetbe, az a külföldön dolgozni kívánó román munkavállalók számára is előnyökkel jár, erősödik az ország versenyelőnye a közúti szállításban, fejlődik az idegenforgalmi ágazat, erősödnek az exportáló hazai vállalatok, a romániai áruk gyorsabban és olcsóbban jutnak el az európai piacokra. Ez erős jelzés a külföldi befektetők számára, akik gyorsabban áthelyezik vállalkozásaikat Romániába. Mindezek a PSD elnöke szerint jelentősen hozzájárulhatnak mind a gazdasági növekedéshez, mind a kereskedelmi deficit csökkentéséhez, amely jelenleg a román gazdaság egyik leggyengébb pontja.

A schengeni csatlakozás előnyeiről itt írtunk részletes cikket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!