Több napos orvosi ellátásra szorult a háromszéki diák, akit a tanára bántalmazott

2022. október 13. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt pénteken kórházba került és az igazságügyi orvosszakértő szerint 3-4 napos orvosi ellátásra szorult az a 12 éves háromszéki diák, akit a tanára megvert, írta a kézdivásárhelyi ügyészség közleményére hivatkozva a Székelyhon.

Mint arról beszámoltunk, négy diák bántalmazásával gyanúsítanak és szombaton 24 órára őrizetbe vettek egy 39 éves Kovászna megyei tanárt.

Az ügyészség azután indított eljárást, hogy az egyik bántalmazott kiskorú orvoshoz fordult, az egészségügyi intézmény pedig értesítette a rendőrséget.

Sajtóértesülések szerint az incidens a torjai iskolában történt. A ProTv szerdán fel is kereste az iskolát. Az agresszív viselkedéssel vádolt tanárt nem sikerült megszólaltatniuk, az iskola igazgatójától viszont megtudták, hogy a tanári tanács már tárgyalta az ügyet, egyelőre azonban nem sikerült meghallgatni minden érintettet, ugyanis sem a diák, sem a szülei nem jártak az iskolában az incidens óta.

A televízió úgy tudja, hogy a diákot egy kézdivásárhelyi iskolába iratták át. Megkeresték az áldozat nagymamáját is, aki szerint a tanár azért ütött meg négy gyereket, mert civakodtak, és így próbálta csillapítani őket.

Frissítés: fegyelmi eljárás indítását kéri a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség

A honlapján szerdán közzétett közleményben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség leszögezi, hogy kérte az érintett iskolától, hogy indítson fegyelmi eljárást az ügyben. A kommüniké kiemeli, hogy a tanügyi törvény értelmében tanári kihágás esetén az adott oktatási egység kezdeményezhet fegyelmi eljárást és szankcionálhat szükség esetén.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!