Új diákkollégiumok építésén is gondolkodnak Kolozsváron, de nem a városban

2022. október 08. – 13:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új diákkollégiumok építésén is gondolkodnak Kolozsváron, de nem a városban, írja a Monitorul Cluj Emil Boc polgármester pénteki kijelentésére hivatkozva.

A város polgármesterét a kolozsvári városi tanács pénteki ülésén egy új egyetemi campus építéséről kérdezték, tekintve, hogy városban egyre drágábbak a lakhatási költségek. Erre válaszolva Boc kijelentette, Kolozsvárnak a közigazgatási határain belül nincs megoldása egy olyan méretű egyetemi kampuszra, amilyet az egyetemi központ igényel. Állítása szerint állandó párbeszédet folytatnak a metropolisz övezethez tartozó települések polgármestereivel, illetve az összes kolozsvári egyetem rektorával, és elemzik a helyzetet, hogy előkészítsék egy lehetséges egyetemi kampusz megépítését, amely valószínűleg Kolozsvár közigazgatási határain kívül lesz.

Boc hangsúlyozta, hogy már most sem csak a közigazgatási határain belül gondolkodnak Kolozsvárról, hanem metropolisz övezeti perspektívában, próbálják összehangolni a települések fejlesztési terveit, és ez igaz az oktatásra is. A polgármester szerint azért is fontos így gondolkodni, mert 2050-re Kolozsvárnak várhatóan 1 millió lakosa lesz.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!