Új diákkollégiumok építésén is gondolkodnak Kolozsváron, de nem a városban

2022. október 8. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új diákkollégiumok építésén is gondolkodnak Kolozsváron, de nem a városban, írja a Monitorul Cluj Emil Boc polgármester pénteki kijelentésére hivatkozva.

A város polgármesterét a kolozsvári városi tanács pénteki ülésén egy új egyetemi campus építéséről kérdezték, tekintve, hogy városban egyre drágábbak a lakhatási költségek. Erre válaszolva Boc kijelentette, Kolozsvárnak a közigazgatási határain belül nincs megoldása egy olyan méretű egyetemi kampuszra, amilyet az egyetemi központ igényel. Állítása szerint állandó párbeszédet folytatnak a metropolisz övezethez tartozó települések polgármestereivel, illetve az összes kolozsvári egyetem rektorával, és elemzik a helyzetet, hogy előkészítsék egy lehetséges egyetemi kampusz megépítését, amely valószínűleg Kolozsvár közigazgatási határain kívül lesz.

Boc hangsúlyozta, hogy már most sem csak a közigazgatási határain belül gondolkodnak Kolozsvárról, hanem metropolisz övezeti perspektívában, próbálják összehangolni a települések fejlesztési terveit, és ez igaz az oktatásra is. A polgármester szerint azért is fontos így gondolkodni, mert 2050-re Kolozsvárnak várhatóan 1 millió lakosa lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!