Iohannis: Románia elutasítja és elítéli a négy ukrán régió illegális annektálását

2022. szeptember 30. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Tanács tagjai pénteken közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben elutasítják és határozottan elítélik az ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiók Oroszország általi illegális annektálásátközölte Klaus Iohannis államfő pénteken.


„Az Európai Unió, beleértve Romániát is, nem ismeri el és soha nem is fogja elismerni az Oroszország által megrendezett illegális népszavazásokat, amelyek súlyosan sértik Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását' – írta az elnök a Twitter-oldalán.

A közös nyilatkozat aláírói felszólítottak valamennyi államot és nemzetközi szervezetet, hogy utasítsák el a négy régió Oroszország általi annektálását.

”Az Európai Unió, beleértve Romániát is, szilárdan kiáll Ukrajna mellett. Továbbra is erőteljes gazdasági, katonai, szociális és pénzügyi támogatást nyújtunk Ukrajnának' – hangsúlyozta üzenetében az államfő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!