Geoană: a NATO-tagországok addig fogják támogatni Ukrajnát, amíg szükség lesz rá

2022. szeptember 28. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


„Semmiféle látszat-népszavazás, propagandagépezet, katonai jelenlét vagy felelőtlen retorika nem fog elbátortalanítani bennünket ebben a küzdelemben. A NATO-tagországok addig támogatják Ukrajnát, amíg erre szüksége van” – jelentette ki Mircea Geoană.

A NATO főtitkárhelyettese az Agerpres által összefoglalt, a román-amerikai gazdasági fórum nyitóeseményén mondott beszédében kiemelte, a katonai szervezet tagállamai a továbbiakban is támogatni fogják Ukrajnát a szabadságáért, a függetlenségéért és a saját útjának megválasztásához való elidegeníthetetlen jogáért vívott harcban.


Geoană hozzátette, hogy Oroszországnak az Ukrajna ellen indított háborúja „a közös értékeink elleni háborúnak minősül, egy olyan világ elleni háborúnak, amelyben a szabályok uralkodnak, nem a dzsungel törvénye”.

A NATO főtitkárhelyettese szerint Európa súlypontja kelet felé tolódik, Románia és a keleti szárny stratégiai jelentősége minden eddiginél nagyobb lett.

Mircea Geoană beszélt arról is, hogy a befektetőknek nem pusztán kiaknázatlan helyi piacként kell tekinteniük Romániára, hanem „kapuként”, amelyen át hozzáférésük lehet a széles EU-s piachoz, de ugyanúgy a Moldovai Köztársaság és Grúzia, a Balkán, a Kaukázus, valamint a tágabb közel-keleti régió felé is nyitást biztosít.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!