Geoană: a NATO-tagországok addig fogják támogatni Ukrajnát, amíg szükség lesz rá

2022. szeptember 28. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


„Semmiféle látszat-népszavazás, propagandagépezet, katonai jelenlét vagy felelőtlen retorika nem fog elbátortalanítani bennünket ebben a küzdelemben. A NATO-tagországok addig támogatják Ukrajnát, amíg erre szüksége van” – jelentette ki Mircea Geoană.

A NATO főtitkárhelyettese az Agerpres által összefoglalt, a román-amerikai gazdasági fórum nyitóeseményén mondott beszédében kiemelte, a katonai szervezet tagállamai a továbbiakban is támogatni fogják Ukrajnát a szabadságáért, a függetlenségéért és a saját útjának megválasztásához való elidegeníthetetlen jogáért vívott harcban.


Geoană hozzátette, hogy Oroszországnak az Ukrajna ellen indított háborúja „a közös értékeink elleni háborúnak minősül, egy olyan világ elleni háborúnak, amelyben a szabályok uralkodnak, nem a dzsungel törvénye”.

A NATO főtitkárhelyettese szerint Európa súlypontja kelet felé tolódik, Románia és a keleti szárny stratégiai jelentősége minden eddiginél nagyobb lett.

Mircea Geoană beszélt arról is, hogy a befektetőknek nem pusztán kiaknázatlan helyi piacként kell tekinteniük Romániára, hanem „kapuként”, amelyen át hozzáférésük lehet a széles EU-s piachoz, de ugyanúgy a Moldovai Köztársaság és Grúzia, a Balkán, a Kaukázus, valamint a tágabb közel-keleti régió felé is nyitást biztosít.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!