Iskolai bullying miatt szabadságvesztésre ítéltek két Kolozs megyei fiatalt

2022. szeptember 19. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélték Bánffyhunyad egyik középiskolájának két volt diákját, miután a többi gyerek előtt megaláztak egyik iskolatársukat – írja az educatieprivata.ro

Az incidens egy évvel ezelőtt történt a bánffyhunyadi szakközépiskolában, egy nagyszünetben, amikor a támadók még kiskorúak voltak. A bíró azonban ennek ellenére öt, illetve három hónapos hatósági felügyeletre ítélte őket.

Az elkövetők egy másik osztályba járó diáktársukat kötéllel egy székhez kötözték, majd kisminkelték, miközben a többi diák körülvette őket, és nevetett. Az áldozat segítségért kiáltozott, és néhány perc múlva a támadók elengedték. A fiú esete az iskola igazgatója elé került, aki azonnal hívta a rendőrséget.

Az ügy bíróság elé került, az agresszorokkal szemben büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményeztek, akik kötelesek lesznek elviselni a napi szintű ellenőrzést a hatóságok részéről.

Egyre több az ilyen eset a romániai iskolákban, és a pszichológusok arra figyelmeztetnek, hogy a zaklatás súlyos következményekkel járhat a gyerekekre nézve.