Ismét bombariadó van Temesváron, most egy szakközépiskolát evakuáltak

2022. szeptember 19. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ma 11 órakor egy telefonos bejelentő azt közölte a 112-es sürgősségi számon a diszpécserekkel, hogy pokolgépet helyeztek el a Temesvár központjában levő Ion I.C. Brătianu Szakközépiskolában. A diákokat és a tanárokat evakuálták.

Ezt követően a pirotechnikusok, a rendőrök, a csendőrök, a tűzoltók, valamint a belföldi hírszerzés (SRI) munkatársai megkezdték a kutatást. A Newsweek beszámolója szerint minden osztálytermet, laboratóriumot, folyosót, mosdót átnéznek, és az udvart is végig kutatják majd, hogy kiderítsék, valóban van-e bomba az épületben.

Temesváron mostanában több bombariadó is volt, szeptember elején például egy betelefonáló azt állította, hogy a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye Augustin Pacha utcai épületében van robbanószerkezet. Ez esetben kiderült, hogy téves volt a riasztás, és egy 15 éves fiú, a Gherhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum diákja volt az elkövető, aki egyébként idén januárban és májusban is robbanószerkezeteket jelentett be, egyet a a saját iskolájában, egy másikat pedig egy temesvári bevásárlóközpontban.