A harmadik negyedévre vonatkozó PNRR-s célkitűzések egy része nem lett teljesítve, mondja a miniszterelnök

2022. szeptember 14. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă kormányfő szerdán kijelentette, hogy nem sikerült megvalósítani az országos helyreállítási terv (PNRR) harmadik negyedévre kiszabott összes céljait és mérföldköveit, és figyelmeztette minisztereit, hogy a szeptember 21-ei kormányülésig ezeket mind meg kell oldaniuk, írja az Agerpres.

'Június végén jeleztem, hogy a harmadik negyedévre vonatkozó célokat és mérföldköveket szeptember 15-én fogjuk elfogadni. Holnap szeptember 15-e, és vannak olyan célok és mérföldkövek, amiket még nem teljesítettünk' – mondta Ciucă a kabinet ülésének elején.

Hozzátette, tudja, hogy vannak olyan aspektusok, amelyekről egyeztetni kell az Európai Bizottsággal, és a pénteki online kormányülésen az EB-vel egyeztetett és megvitatott mérföldköveket és célokat fogják jóváhagyni. Ugyanakkor figyelmeztette a minisztereit, hogy a szeptember 21-ei kormányülésig minden ezzel kapcsolatos problémát meg kell oldaniuk.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!