A román királyi család részt vesz II. Erzsébet temetésén

2022. szeptember 13. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően a román királyi család közölte, hogy részt vesz II. Erzsébet királynő temetésén, amelyre szeptember 19-én kerül sor, helyi idő szerint 11 órakor, a londoni Westminster apátságban.

A román királyi család már a halálhír megjelenése után azonnal „mély fájdalmát” fejezte ki II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója elhunyta miatt.

„Őfelsége Margit román királyi hercegnő és Ő királyi felsége, a hercegi hitves, valamint az egész királyi család nagy szomorúsággal értesült Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának Őfelsége, II. Erzsébet királynője haláláról” – írja közleményében a román korona őrének sajtóirodája.

II. Erzsébet királynő és I. Mihály román király Viktória királynő leszármazottai voltak, és „egész életükben szeretettel, csodálattal és barátsággal viseltettek egymás iránt” – olvasható a közleményben. Mint írják, Erzsébet királynő mindig jelen volt a román királyi család életében, szoros kapcsolatot ápoltak. „Mihály király és az edinburghi herceg halála után II. Erzsébet királynő erkölcsi, szellemi, érzelmi és intézményi támasz volt Margit hercegnő számára” – nyomatékosították.

„Őfelsége Margit királyi hercegnő, a román korona őre és Őfelsége a hercegi hitves részt vesz II. Erzsébet királynő temetésén” – áll a román királyi család által kiküldött újabb sajtóközleményben.

A nagy-britanniai hatóságok bejelentették, hogy a temetés napját munkaszüneti nappá nyilvánítják az országban, amint azt az új uralkodó, III. Károly egyik első rendeletében engedélyezte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!