A román királyi család részt vesz II. Erzsébet temetésén

2022. szeptember 13. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

A várakozásoknak megfelelően a román királyi család közölte, hogy részt vesz II. Erzsébet királynő temetésén, amelyre szeptember 19-én kerül sor, helyi idő szerint 11 órakor, a londoni Westminster apátságban.

A román királyi család már a halálhír megjelenése után azonnal „mély fájdalmát” fejezte ki II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója elhunyta miatt.

„Őfelsége Margit román királyi hercegnő és Ő királyi felsége, a hercegi hitves, valamint az egész királyi család nagy szomorúsággal értesült Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának Őfelsége, II. Erzsébet királynője haláláról” – írja közleményében a román korona őrének sajtóirodája.

II. Erzsébet királynő és I. Mihály román király Viktória királynő leszármazottai voltak, és „egész életükben szeretettel, csodálattal és barátsággal viseltettek egymás iránt” – olvasható a közleményben. Mint írják, Erzsébet királynő mindig jelen volt a román királyi család életében, szoros kapcsolatot ápoltak. „Mihály király és az edinburghi herceg halála után II. Erzsébet királynő erkölcsi, szellemi, érzelmi és intézményi támasz volt Margit hercegnő számára” – nyomatékosították.

„Őfelsége Margit királyi hercegnő, a román korona őre és Őfelsége a hercegi hitves részt vesz II. Erzsébet királynő temetésén” – áll a román királyi család által kiküldött újabb sajtóközleményben.

A nagy-britanniai hatóságok bejelentették, hogy a temetés napját munkaszüneti nappá nyilvánítják az országban, amint azt az új uralkodó, III. Károly egyik első rendeletében engedélyezte.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!