Megérkezett Bukarestbe Novák Katalin, és eljátszották neki a himnuszt

2022. szeptember 7. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Bukarestbe Novák Katalin köztársasági elnök. A hivatalos romániai látogatáson tartózkodó Novákot katonai tiszteletadással fogadták az államelnöki hivatalnak otthont adó Cotroceni-palotában. A találkozó eddigi legizgalmasabb mozzanata a himnuszok elhangzása volt, amelyet mindkét államfő a maga módján próbált meg átélni, Novák énekelte Kölcsey himnuszát, Iohannis pedig szívére tett kézzel élte át a pillanatot.

A Novák Katalint fogadó delegáció tagja volt Klaus Iohannis mellett Bogdan Aurescu külügyminiszter, valamint Ion Oprişor, Luminiţa Odobescu, Sergiu Nistor, Cosmin Marinesu és Daniela Bârsan elnöki tanácsadók is. A két államfő négyszemközti megbeszélést folytat, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

Novák Katalin Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, Marcel Ciolacu képviselőházi elnökkel és a szenátus ügyvivő elnökével, Alina Gorghiuval is találkozik szerdán. Az előzetes tervek szerint az RMDSZ minisztereivel is fog majd találkozni

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!