Megérkezett Bukarestbe Novák Katalin, és eljátszották neki a himnuszt

2022. szeptember 7. – 11:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Bukarestbe Novák Katalin köztársasági elnök. A hivatalos romániai látogatáson tartózkodó Novákot katonai tiszteletadással fogadták az államelnöki hivatalnak otthont adó Cotroceni-palotában. A találkozó eddigi legizgalmasabb mozzanata a himnuszok elhangzása volt, amelyet mindkét államfő a maga módján próbált meg átélni, Novák énekelte Kölcsey himnuszát, Iohannis pedig szívére tett kézzel élte át a pillanatot.

A Novák Katalint fogadó delegáció tagja volt Klaus Iohannis mellett Bogdan Aurescu külügyminiszter, valamint Ion Oprişor, Luminiţa Odobescu, Sergiu Nistor, Cosmin Marinesu és Daniela Bârsan elnöki tanácsadók is. A két államfő négyszemközti megbeszélést folytat, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

Novák Katalin Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, Marcel Ciolacu képviselőházi elnökkel és a szenátus ügyvivő elnökével, Alina Gorghiuval is találkozik szerdán. Az előzetes tervek szerint az RMDSZ minisztereivel is fog majd találkozni

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!