„Kis Kolozsvár Nagy-Romániában”: az erdélyi város nevét viseli egy moldovai park, Boc onnan üzent a testvériségről

2022. augusztus 29. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Öt év leforgása alatt 500 ezer eurót adományozott a kolozsvári városháza a Moldova Köztársaság Ungheni városa központi parkjának rehabilitációjára. A hétvégén zajlott városnapokra Emil Boc kolozsvári polgármester is ellátogatott megnézni zöldellnek-e a fái.

A Moldovai Köztársaság Ungheni központi parkját 2020-ban „Kis Kolozsvár” névre keresztelték át Kolozsvár önkormányzata iránti hála jeléül. Emil Boc polgármester szombaton a város évfordulója és a Moldovai Köztársaság függetlenségének napja alkalmából látogatott el a parkba.

Kolozsvár polgármestere Facebook-posztban tudósított arról, hogy ott áll a testvérváros „Kis Kolozsvár” parkjában.

„Ma Ungheni város napja van, és ez egyben a Moldovai Köztársaság függetlenségének napja is. 31 éve, hogy 1991-ben kikiáltották a függetlenséget, elfogadtuk a testvéri önkormányzat meghívását, és meglátogattuk Unghenit. 2017 óta önkormányzatunk mintegy 500 ezer euróval támogatta Ungheni városát a város központi parkjának korszerűsítésében (...)” – írta Facebook-oldalán Emil Boc, hozzátéve, hogy „jó, ha szolidaritást mutatunk, nemcsak a közös kulturális, történelmi, hagyományaink, közös szokásaink támogatásával, hanem azzal is, hogy konkrét támogatást nyújtunk moldovai testvéreinknek”.

Kolozsvár elöljárója Maia Sanduval, a Moldovai Köztársaság elnökével is találkozott. a két politikus Moldova EU-s csatlakozásának fontosságáról beszélgetett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!