„Kis Kolozsvár Nagy-Romániában”: az erdélyi város nevét viseli egy moldovai park, Boc onnan üzent a testvériségről

2022. augusztus 29. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Öt év leforgása alatt 500 ezer eurót adományozott a kolozsvári városháza a Moldova Köztársaság Ungheni városa központi parkjának rehabilitációjára. A hétvégén zajlott városnapokra Emil Boc kolozsvári polgármester is ellátogatott megnézni zöldellnek-e a fái.

A Moldovai Köztársaság Ungheni központi parkját 2020-ban „Kis Kolozsvár” névre keresztelték át Kolozsvár önkormányzata iránti hála jeléül. Emil Boc polgármester szombaton a város évfordulója és a Moldovai Köztársaság függetlenségének napja alkalmából látogatott el a parkba.

Kolozsvár polgármestere Facebook-posztban tudósított arról, hogy ott áll a testvérváros „Kis Kolozsvár” parkjában.

„Ma Ungheni város napja van, és ez egyben a Moldovai Köztársaság függetlenségének napja is. 31 éve, hogy 1991-ben kikiáltották a függetlenséget, elfogadtuk a testvéri önkormányzat meghívását, és meglátogattuk Unghenit. 2017 óta önkormányzatunk mintegy 500 ezer euróval támogatta Ungheni városát a város központi parkjának korszerűsítésében (...)” – írta Facebook-oldalán Emil Boc, hozzátéve, hogy „jó, ha szolidaritást mutatunk, nemcsak a közös kulturális, történelmi, hagyományaink, közös szokásaink támogatásával, hanem azzal is, hogy konkrét támogatást nyújtunk moldovai testvéreinknek”.

Kolozsvár elöljárója Maia Sanduval, a Moldovai Köztársaság elnökével is találkozott. a két politikus Moldova EU-s csatlakozásának fontosságáról beszélgetett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!