Elkapták a férfit, aki ellopta a Szent Mihály-templomból a perselyt

2022. augusztus 29. – 18:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták azt a férfit, aki péntek délután ellopta a perselyt a Szent Mihály-templomból, írja a Szabadság napilap a Szent Mihály Egyházközség gondnokának, Bónis Endrének a tájékoztatása alapján. A templom festett üvegablakát vasárnap virradóra betörő elkövetőt a rendőrségnek még nem sikerült kézre kerítenie.

A nemrég megáldott templomból péntek délután egy középkorú férfi lopta el az egyik perselyt, míg a templom őrzésével megbízott személy egy másik helyiségben tartózkodott. A pillanatot kihasználó egy élelmes tolvaj, akiről biztonsági kamerás felvétel is készült. A rendőrségnek ezek alapján sikerült beazonosítania a büntetett előéletű elkövetőt. László Attila plébános a Szabadságnak azt nyilatkozta, nem tudják pontosan mennyi pénzt vitt el a férfi, vélhetően pár száz lej maradhatott a perselyben. A lap úgy tudja, korábban soha nem próbáltak meg ellopni a perselyt, csak a perselypénzt belőle, ezért nem volt rögzítve.

A templom torony alatti Szent Kereszt-kápolnába vasárnap virradóra próbált meg behatolni egy ismeretlen elkövető. Egy vasrúddal betörte annak festett üvegablakát, de László Attila a Kolozsvári Rádiónak azt nyilatkozta, hogy a kápolnába már nem jutott be. Erről az elkövetőről a templomnak nincs biztonsági kamerás felvétele, mert az épület körüli munkálatok még tartanak, a külső kamerák felszerelése sincs befejezve. László szerint több ezer eurós kár okozott a férfi. A plébános szerint a restaurálást követen az ablakra visszakerül a rács.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!