Betörtek a kolozsvári Szent Mihály-templomba

2022. augusztus 28. – 13:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Betörtek a frissen felújított kolozsvári Szent Mihály-templomba, súlyosan megrongálva az egyik festett üvegablakot a torony alatt, tájékoztatta László Attila főesperes-plébános a romkat.ro-t. A jelek szerint a tettes vagy tettesek vasrúddal törték be az ablakot, hogy azon keresztül bejuthassanak a templomba. László arról is beszámolt, jelenleg a rendőrség a helyszínen vizsgálja az ügyet.

Fotó: romkat.ro
Fotó: romkat.ro

A Szent Mihály-templomot felújítását követően, augusztus 13-án, ünnepi szertartás során áldották meg. A templom ezután is a figyelem középpontjában maradt, hiszen a nemrég véget ért Kolozsvári Magyar Napokon megnyitották tornyát a látogatók előtt. Mi nemcsak az onnan nyíló látványra, hanem a műemlék történetére is kíváncsiak voltunk: Szathmári Edina művészettörténésszel tekintettük meg a felújított templomot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!