Betörtek a kolozsvári Szent Mihály-templomba

2022. augusztus 28. – 13:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Betörtek a frissen felújított kolozsvári Szent Mihály-templomba, súlyosan megrongálva az egyik festett üvegablakot a torony alatt, tájékoztatta László Attila főesperes-plébános a romkat.ro-t. A jelek szerint a tettes vagy tettesek vasrúddal törték be az ablakot, hogy azon keresztül bejuthassanak a templomba. László arról is beszámolt, jelenleg a rendőrség a helyszínen vizsgálja az ügyet.

Fotó: romkat.ro
Fotó: romkat.ro

A Szent Mihály-templomot felújítását követően, augusztus 13-án, ünnepi szertartás során áldották meg. A templom ezután is a figyelem középpontjában maradt, hiszen a nemrég véget ért Kolozsvári Magyar Napokon megnyitották tornyát a látogatók előtt. Mi nemcsak az onnan nyíló látványra, hanem a műemlék történetére is kíváncsiak voltunk: Szathmári Edina művészettörténésszel tekintettük meg a felújított templomot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!