Bombariadó volt George Simion esküvőjének helyszínén

2022. augusztus 27. – 14:47

frissítve

Bombariadó volt George Simion esküvőjének helyszínén
Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó volt szombaton, augusztus 27-én az AUR elnökének, George Simionnak az esküvőjén. A helyszín a Vâlcea megyei Măciuca község, ahol egy teljes luxusüdülőhelyt bérelt ki a pártvezető a nagy alkalomra.

A G4media híradása szerint a Vâlcea Megyei Rendőr-felügyelőséget és a sajtó egy részét ismeretlennek arról értesítettek, hogy egy măciucai zárt körű rendezvény egyik helyiségében bombát helyeztek el. (Más híradások szerint a bombát állítólag a településen található egyik szállodában helyezték el.) A 112-es számra is telefonált egy férfi, aki bejelentette, hogy bombát helyezett el az „év esküvőjén”, mégpedig azért, mert az AUR vezetője pénzt kapott az oroszoktól az esküvő finanszírozására. A vâlceai rendőrök valamint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) pirotechnikusai a helyszínre vonultak, hogy ellenőrzéseket végezzenek.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a ceremónia incidensek nélkül lezajlott (ezt egyébként élőben lehetett követni Simion Facebookján is), és az üdülőhelyen nincs jele a bombariadónak, inkább a rekkenő hőség az, ami kellemetlenségeket okoz a részvevőknek, mert kevés az árnyékos hely – volt, aki elájult a rendezvényen. Ugyanakkor tapasztatai szerint semmiféle ellenőrzés nem volt a tömegrendezvényre való belépéskor, mindenki azt vitt be, amit akart.

Az AUR elnökének a közösségi oldalán posztolt, a feleségével közös fotója már 85 ezer lájkot gyűjtött:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!