Bombariadó volt George Simion esküvőjének helyszínén

2022. augusztus 27. – 14:47

frissítve

Bombariadó volt George Simion esküvőjének helyszínén
Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó volt szombaton, augusztus 27-én az AUR elnökének, George Simionnak az esküvőjén. A helyszín a Vâlcea megyei Măciuca község, ahol egy teljes luxusüdülőhelyt bérelt ki a pártvezető a nagy alkalomra.

A G4media híradása szerint a Vâlcea Megyei Rendőr-felügyelőséget és a sajtó egy részét ismeretlennek arról értesítettek, hogy egy măciucai zárt körű rendezvény egyik helyiségében bombát helyeztek el. (Más híradások szerint a bombát állítólag a településen található egyik szállodában helyezték el.) A 112-es számra is telefonált egy férfi, aki bejelentette, hogy bombát helyezett el az „év esküvőjén”, mégpedig azért, mert az AUR vezetője pénzt kapott az oroszoktól az esküvő finanszírozására. A vâlceai rendőrök valamint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) pirotechnikusai a helyszínre vonultak, hogy ellenőrzéseket végezzenek.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a ceremónia incidensek nélkül lezajlott (ezt egyébként élőben lehetett követni Simion Facebookján is), és az üdülőhelyen nincs jele a bombariadónak, inkább a rekkenő hőség az, ami kellemetlenségeket okoz a részvevőknek, mert kevés az árnyékos hely – volt, aki elájult a rendezvényen. Ugyanakkor tapasztatai szerint semmiféle ellenőrzés nem volt a tömegrendezvényre való belépéskor, mindenki azt vitt be, amit akart.

Az AUR elnökének a közösségi oldalán posztolt, a feleségével közös fotója már 85 ezer lájkot gyűjtött:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!