Kajak-kenu: Cătălin Chirilă aranyérmet szerzett a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában

2022. augusztus 20. – 16:07

Kajak-kenu: Cătălin Chirilă aranyérmet szerzett a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában
Fotó: Cătălin Chirilă Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert Cătălin Chirilă a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámának szombati döntőjében a Münchenben zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.


A hónap elején a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon ebben a versenyszámban világbajnoki címet szerző 24 éves Chirilă az elejétől a végéig vezette a versenyt, és 3 perc és 49,68 másodperces idővel győzött. Másodikként a többszörös Európa-bajnok és a világbajnokságon is érmet szerző cseh Martin Fuksa, harmadikként az olasz Carlo Tacchini ért be a célba.

Románia legutóbb 2011-ben, Belgrádban, Iosif Chirilă révén szerzett európai érmet (ezüstöt) ebben a versenyszámban, bajnoki címet pedig 2006-ban, Florin Mironcic révén.

Eredményesen szerepeltek a magyar versenyzők is a szombati versenynapon, Kopasz Bálint megvédte Európa-bajnoki címét a férfi kajakosok 1000 méteres versenyében. A királyszámban jelenleg ő az aktuális olimpiai, világ és Európa-bajnok is. A női kenu párosok 500 méteres versenyében Bragato Giada és Nagy Bianka második lett. Szintén ezüstérmet nyert Adolf Balázs kenu egyes 1000 méteres versenyében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!