Kajak-kenu: Cătălin Chirilă aranyérmet szerzett a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában

2022. augusztus 20. – 16:07

Kajak-kenu: Cătălin Chirilă aranyérmet szerzett a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában
Fotó: Cătălin Chirilă Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert Cătălin Chirilă a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámának szombati döntőjében a Münchenben zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.


A hónap elején a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon ebben a versenyszámban világbajnoki címet szerző 24 éves Chirilă az elejétől a végéig vezette a versenyt, és 3 perc és 49,68 másodperces idővel győzött. Másodikként a többszörös Európa-bajnok és a világbajnokságon is érmet szerző cseh Martin Fuksa, harmadikként az olasz Carlo Tacchini ért be a célba.

Románia legutóbb 2011-ben, Belgrádban, Iosif Chirilă révén szerzett európai érmet (ezüstöt) ebben a versenyszámban, bajnoki címet pedig 2006-ban, Florin Mironcic révén.

Eredményesen szerepeltek a magyar versenyzők is a szombati versenynapon, Kopasz Bálint megvédte Európa-bajnoki címét a férfi kajakosok 1000 méteres versenyében. A királyszámban jelenleg ő az aktuális olimpiai, világ és Európa-bajnok is. A női kenu párosok 500 méteres versenyében Bragato Giada és Nagy Bianka második lett. Szintén ezüstérmet nyert Adolf Balázs kenu egyes 1000 méteres versenyében.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!