A tengerparton és a hegyekben is változékony lesz az időjárás a hosszú hétvégén

2022. augusztus 12. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Országszerte változékony időre számíthatunk a Nagyboldogasszony ünnepe (augusztus 15.) miatt hosszabbra nyúló hétvégén, a tengerparton és a hegyekben is lehet záporokra, zivatarokra számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa, Marina Antonescu az AGERPRES-nek elmondta, a tengerparton hűvösebb lesz, mint az elmúlt napokban, sok helyen kialakulhatnak záporok, és időnként megerősödik a szél. Szombaton és vasárnap többnyire borús lesz az idő, a nappali csúcsértékek 27 és 30 Celsius-fok között változnak, éjszaka 20-22 fokig hűl a levegő. A tenger vize 24-26 fokos lesz. Hétfőn is lehet esőzésekre számítani, de gyengébb lesz a szélmozgás, mint az elmúlt napokban – magyarázta a szakember.

A hegyekben péntektől hűvös, borús lesz az idő, szombaton, vasárnap és hétfőn záporok, zivatarok várhatók. A nappali maximumok 15 és 23 fok között, az éjszakai minimumok 12 fok körül alakulnak. „Kevés esély van arra, hogy meglássuk a napot a hegyekben a következő három nap” – fogalmazott Marina Antonescu.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!