Elsőfokú árvízkészültség van érvényben csütörtök délig több erdélyi folyószakaszon

2022. augusztus 10. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több erdélyi, munténiai, olténiai és bánsági folyóra. A riasztás csütörtök délig van érvényben.

A hidrológusok szerint szerdán 13 órától csütörtök 12 óráig villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Maros (Fehér, Szeben és Hunyad megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény megye), Desnăţui (Mehedinţi és Dolj megye), Zsil (Hunyad, Gorj és Mehedinţi megye), Olt (Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Olt és Dolj megye), Vedea (Argeş, Olt és Teleorman megye), Argeş (Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman és Ilfov megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova és Ilfov megye), illetve Prahova (Prahova, Buzău és Ialomiţa megye).

Az INHGA közlése szerint az árvizek Hunyad, Szeben Vâlcea, Olt és Argeş megye kisebb folyóit is érinthetik.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!