Egyetlen nap leforgása alatt négy ember vesztette életét a tengerparton

2022. augusztus 09. – 09:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb turista vesztette életét a tengerparton. Az elmúlt 24 órában négyen fulladtak a tengerbe, köztük egy vizimentő is – írja a Digi24.

Kedd reggel 6:20-kor segélykérő hívás érkezett Dobrogea Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez. A Sürgősségi Életmentő Szolgálat és megyei mentőszolgálat embereit a Costinești partra riasztották egy 25 éves férfihoz. A Suceava megyei férfi testét a helyszínen lévő turisták húzták ki a vízből. Az mentőszolgálat emberei 50 percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Ő a negyedik áldozat az elmúlt 24 órában, aki a tengerbe fulladt.

Hétfőn másik három vesztette életét. Saturn üdülőhelyen egy 23 éves férfi férfi vesztette életét. Eforie Nordon két embert húztak ki a tengervízből, miután a vizimentő megpróbálta kimenteni a bajba jutott turistát. A mentőszolgálat őket is megpróbálta újraéleszteni, de a 28 éves Ialomițából és a 48 éves Dambovițából származó áldozat esetében sem jártak sikerrel.

Románia déli tengerparti üdőlőhelyein az erős szél és a magas hullámok miatt vörös riasztás van érvényben. A constanțai mentőszolgálat fokozott óvatosságra intette a turistákat, és arra kérte őket, hogy amíg a vörös zászlót látják, addig bármennyire is jól úszanak, ne menjenek a vízbe, mert ilyenkor tilos. Ők egyébként azt írják, hogy hétfőn négy másik turistát is kimentettek a vízből, akik orvosi ellátásban részesültek.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!