Külügy: A bulgáriai balesetben két román állampolgár megsérült, két másik pedig meghalt

2022. augusztus 9. – 12:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A helyi hatóságok által közzétett előzetes adatok szerint a balesetben két román állampolgár megsérült, két másik állampolgár pedig meghalt. A balesetben négy másik román állampolgár is érintett volt, akik nem szenvedtek sérüléseket” – közölte az Agerpresszel a külügyminisztérium.

A hétfői baleset bulgáriai Zaricsino és Kremena között történt. A balesetben három személygépkocsi ütközött össze, kettő közülük Romániában volt bejegyezve.

A szófiai román nagykövetség képviselői sürgősségi jelleggel további információkat kértek az illetékes helyi hatóságoktól a balesetben érintett személyek állampolgárságáról, személyazonosságáról és egészségi állapotáról, és kapcsolatban állnak a rendőrség és a bulgáriai kórház képviselőivel, ahol a két sérült román állampolgárt elhelyezték. A kórház képviselőitől kapott információk szerint a két román állampolgárságú áldozat súlyos állapotban van, egyikük az intenzív osztályra, a másik a sebészetre került, és az intézmény minden szükséges intézkedést megtesz a megfelelő orvosi ellátás biztosítása érdekében.

A bolgár helyi hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek feltárására.

A diplomáciai képviselethez eddig nem érkezett konzuli segítségkérés az érintettek családjaitól. A konzulátus munkatársai megteszik a szükséges lépéseket a balesetben megsérült románok családjainak azonosítása és értesítése érdekében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!