Négy személyt leöntöttek benzinnel és felgyújtották őket. Az áldozatok állapota súlyos

2022. augusztus 7. – 16:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három férfi előzetes letartóztatásba került, miután a Constanța megyei Medgidia településen négy embert, köztük egy 10 éves gyermeket benzinnel leöntöttek és felgyújtottak otthonukban. Az áldozatokat súlyos állapotban szállították kórházba – számol be az esetről a Spotmedia.

A Konstanca Megyei Rendőrfelügyelőség vasárnap közleményben tudatta, hogy a medgidiai rendőröket csütörtök este értesítették arról, hogy tűz ütött ki egy házban a településen.

„A nyomozás során kiderült, hogy egy korábbi konfliktust követően, augusztus 4-éről 5-ére virradó éjjel többen behatoltak egy 44 éves nő otthonába, és ütlegelni kezdték őt és családtagjait. A fizikai bántalmazás után a szóban forgó személyek benzinnel leöntötték, majd felgyújtották az áldozatokat, utána pedig elhagyták a helyszínt” – áll a közleményben.

A rendőrségi forrás szerint négy ember szorult orvosi ellátásra, köztük egy 10 éves kislány első- és másodfokú égési sérülésekkel, egy 44 éves nő másod- és harmadfokú égési sérülésekkel, valamint két 41 és 42 éves férfi, akik nemcsak égési sérüléseket, hanem ütlegelésből származó sebesülést is szenvedtek.

A rendőrfelügyelőség szerint a 42 éves férfi esetében a törvényszéki orvosi vizsgálat során megállapították, hogy a sérülései életveszélyesek voltak.

Az ügyben bűnügyi nyomozást rendeltek el súlyosbított emberölés kísérlete címén, a konstancai ügyészségének vizsgálja a bűncselekményt.

A nyomozást követően a nyomozók három 37 és 57 év közötti férfit azonosítottak, 24 órán át őrizetben tartották őket, majd a konstancai bíróság elé állították, amely úgy döntött, hogy 30 napra előzetes letartóztatásba helyezi a vádlottakat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!