Rendőrség az Untold fesztiválon: a sofőrök alkoholos és drog általi befolyásoltásgát mérték Kolozsváron

2022. augusztus 5. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az autóvezetők alkoholos vagy drog általi befolyásoltságát mérték csütörtökről péntekre virradóan Kolozsváron a rendőrök – tudósít az Agerpres. Az akciót az Untold fesztiválra időzítették, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit, és egészen augusztus 7-éig dübörög. A rendőrség előzetes bejelentéséhez híven azon van, hogy kiszűrje a dílereket és persze a fogyasztókat is. Két fesztiválra igyekvő lengyel fiatal már a petei határátkelőnél lebukott, ők a csomagjukban rejtettek el drogokat.

Az elmúlt éjszaka folyamán pedig az országos rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint 1179 sofőrt vetettek alá egy éjszaka alatt légalkoholszint-mérésnek vagy drogtesztnek Kolozsváron.

A rendőrök 21 bűncselekményt állapítottak meg és 23 bírságot róttak ki. A 21 bűncselekmény közül 13 kábítószeres állapotban történő vezetés, 3 súlyosan ittas állapotban történő vezetés (a légalkoholszint meghaladta a bűncselekmény kategóriába sorolhatóság szintjét). Egy, a Fenesi úton megállított autóvezető légalkoholszintje 0,77 mg/l volt. Minden esetben bűnügyi eljárás indult.

A 23 szabálysértés közül hetet állapítottak meg ittas vezetés miatt (a légalkoholszint nem haladta meg a bűncselekmény kategóriájába sorolhatóság szintjét). Az autó nem megfelelő műszaki állapota miatt 11 forgalmi engedélyt vontak be.

Az Untold mintájára megrendezett bukaresti SAGA fesztivált követően – ahol ketten meghaltak kábítószer-túladagolásban, többen kórházba kerültek és több mint száz drogokkal kapcsolatos bűncselekmény történt – a rendőrség már a bonchidai Electric Castle fesztiválon is razziázott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!