Rendőrség az Untold fesztiválon: a sofőrök alkoholos és drog általi befolyásoltásgát mérték Kolozsváron

2022. augusztus 5. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az autóvezetők alkoholos vagy drog általi befolyásoltságát mérték csütörtökről péntekre virradóan Kolozsváron a rendőrök – tudósít az Agerpres. Az akciót az Untold fesztiválra időzítették, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit, és egészen augusztus 7-éig dübörög. A rendőrség előzetes bejelentéséhez híven azon van, hogy kiszűrje a dílereket és persze a fogyasztókat is. Két fesztiválra igyekvő lengyel fiatal már a petei határátkelőnél lebukott, ők a csomagjukban rejtettek el drogokat.

Az elmúlt éjszaka folyamán pedig az országos rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint 1179 sofőrt vetettek alá egy éjszaka alatt légalkoholszint-mérésnek vagy drogtesztnek Kolozsváron.

A rendőrök 21 bűncselekményt állapítottak meg és 23 bírságot róttak ki. A 21 bűncselekmény közül 13 kábítószeres állapotban történő vezetés, 3 súlyosan ittas állapotban történő vezetés (a légalkoholszint meghaladta a bűncselekmény kategóriába sorolhatóság szintjét). Egy, a Fenesi úton megállított autóvezető légalkoholszintje 0,77 mg/l volt. Minden esetben bűnügyi eljárás indult.

A 23 szabálysértés közül hetet állapítottak meg ittas vezetés miatt (a légalkoholszint nem haladta meg a bűncselekmény kategóriájába sorolhatóság szintjét). Az autó nem megfelelő műszaki állapota miatt 11 forgalmi engedélyt vontak be.

Az Untold mintájára megrendezett bukaresti SAGA fesztivált követően – ahol ketten meghaltak kábítószer-túladagolásban, többen kórházba kerültek és több mint száz drogokkal kapcsolatos bűncselekmény történt – a rendőrség már a bonchidai Electric Castle fesztiválon is razziázott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!