A koronavírusos megbetegedések növekedése miatt újra nyitnak a katonai kórházak covid-osztályai

2022. augusztus 4. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három katonai kórház nyitotta vagy nyitja újra Covid-részlegét: a nagyszebeni, a kolozsvári és a temesvári – közölte szerdán a védelmi minisztérium.

A kolozsvári Dr. Constantin Papilian katonai sürgősségi kórház már július 23-án újranyitotta a Covid-betegeket ellátó, ötágyas részlegét. Jelenleg mind az öt ágy foglalt.

A temesvári Dr. Victor Popescu katonai sürgősségi kórház július 22-én nyitotta újra moduláris elkülönítő és kezelőrészlegét, ahol jelenleg 19 pácienst kezelnek.

A nagyszebeni Dr. Alexandru Augustin katonai sürgősségi kórház csütörtökön nyitja újra Covid-részlegét, amely öt beteg fogadására alkalmas jelenleg.

Az esetszámok növekedése miatt a védelmi minisztérium orvosi igazgatósága elrendelte, hogy az alárendeltségébe tartozó egészségügyi intézmények álljanak készenlétben, és maximum 72 óra alatt legyenek képesek üzembe helyezni Covid-részlegeiket.

Szerdán 9106 új koronavírusos megfertőződést diagnosztizáltak az egészségügyi minisztérium adatai szerint.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!