Ciucă: Erdély a tolerancia és az etnikumok békés együttélésének mintaképe Európában

2022. július 31. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Erdély a tolerancia és az etnikumok békés együttélésének mintaképe Európában, idézi az Agerpres Nicolae Ciucă miniszterelnököt, aki Klaus Iohannis államfőhöz hasonlóan részt vett és beszédet mondott vasárnap a Brassó megyei Szászkeresztúron zajló Haferland (Zabföld) Hete kulturális fesztiválon. A kormányfő gratulált a szász közösségnek a szomszédai – a székelyek, magyarok és a románok – iránt az idők során tanúsított konszenzuskereső hozzáállásához.

„Erdély a tolerancia és az etnikumok békés együttélésének mintaképe Európában, és erre önöknek is büszkéknek kell lenniük, mivel ez a pozitív kép nem alakulhatott volna ki a szász közösségnek a szomszékokkal és barátokkal szemben a konszenzust és a megértést kereső hozzáállása nélkül” – mondta a miniszterelnök az ünneplő közösségnek.

Hozzátette: az itthon maradottak kötelessége biztosítani, hogy Romániában megőrizzük a történelem során örökölt kincseket, és erősítjük az ország modernizálásának esélyét.

„Szeretnék gratulálni Önöknek, az egész szász közösségnek, amiért a jó együttélést és a megértést tartották fontosnak szomszédaikkal – a székelyekkel, a magyarokkal és a románokkal szemben, és hogy példát mutatnak egységből, tiszteletből és méltóságból ebben az etnikai sokszínűség által jellemzett térben” – fogalmazott Ciucă.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!