A szélsőséges nacionalista Mihai Tîrnoveanu zavarta meg Orbán tusványosi beszédét

2022. július 23. – 13:07

frissítve

A szélsőséges nacionalista Mihai Tîrnoveanu zavarta meg Orbán tusványosi beszédét
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Mihai Tîrnoveanu, a szélsőségesen nacionalista magyarellenes szervezet, a Calea Neamului (A Nemzet Útja) vezetője zavarta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédét szombat délelőtt Tusványoson. A férfi Van ami örök – Erdély román föld szöveggel, román nyelven feliratozott molinót tartott a magasba, a mutatvány azonban csak néhány pillanatig tartott, mert a tömeg szitkozódásai közepette elvették tőle a molinót, és elvezették.

Mihai Tîrnoveanu Facebook-oldalán egy videót is megosztott az akciójáról.

A férfi rendszeresen szerepel a hírekben magyarellenes megnyilvánulásaival, például ő volt a 2019-es úzvölgyi temetőfoglalás egyik szervezője. Ugyanakkor idén is az egyik fő kezdeményezője volt az úzvölgyi katonatemetőnél a hősök napjára szervezett megmozdulásnak, ahol George Simion, az AUR társelnöke mellett Tîrnoveanu is beszédet mondott. A júniusi nacionalista akciójukról itt számoltunk be részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!