A szélsőséges nacionalista Mihai Tîrnoveanu zavarta meg Orbán tusványosi beszédét

2022. július 23. – 13:07

frissítve

A szélsőséges nacionalista Mihai Tîrnoveanu zavarta meg Orbán tusványosi beszédét
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Mihai Tîrnoveanu, a szélsőségesen nacionalista magyarellenes szervezet, a Calea Neamului (A Nemzet Útja) vezetője zavarta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédét szombat délelőtt Tusványoson. A férfi Van ami örök – Erdély román föld szöveggel, román nyelven feliratozott molinót tartott a magasba, a mutatvány azonban csak néhány pillanatig tartott, mert a tömeg szitkozódásai közepette elvették tőle a molinót, és elvezették.

Mihai Tîrnoveanu Facebook-oldalán egy videót is megosztott az akciójáról.

A férfi rendszeresen szerepel a hírekben magyarellenes megnyilvánulásaival, például ő volt a 2019-es úzvölgyi temetőfoglalás egyik szervezője. Ugyanakkor idén is az egyik fő kezdeményezője volt az úzvölgyi katonatemetőnél a hősök napjára szervezett megmozdulásnak, ahol George Simion, az AUR társelnöke mellett Tîrnoveanu is beszédet mondott. A júniusi nacionalista akciójukról itt számoltunk be részletesen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!