Tragédia Sóváradon: négy személy életét vesztette egy szennyvízülepítő tartály tisztítása közben

2022. július 21. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Maros megyei Sóvárad településen négy személy életét vesztette szerda délután egy szennyvízülepítő tartály tisztítása közben, köztük volt a település polgármestere, Bíró Csaba és annak lánya, Mónika is. A nő 32, a férfi áldozatok pedig 48, 59, illetve 62 évesek voltak. Hárman a helyszínen, a negyedik áldozat pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el.

A TVR híradása szerint egy helybéli lakos a szomszédja segítségét kérte szeptikus tartályának kidugaszolására. A segítőkész szomszéd beereszkedett a tartályba, ahol a felszabaduló gázok miatt rosszul lett és elájult. A tulajdonos azonnal riasztotta a hatóságokat az 112-es segélykérő számon, és ugyanakkor segítséget kért a közelben lakó polgármestertől is. Bíró Csaba és lánya a helyszínre siettek, megpróbálták kihozni az elájult férfit, de ők is rosszul lettek és eszméletüket vesztették. Negyedikként a tulajdonos ereszkedett le a tartályba, hogy megpróbálja kimenekíteni a fiatal nőt, de nem járt sikerrel.

A helyszínre érkező tűzoltók hozták fel a tartályból a négy sóváradi személyt, a tulajdonos volt az egyetlen, akit újra tudtak éleszteni. ''Miután egy órán keresztül újraélesztési manővereket alkalmaztak, a három áldozatot fekete kóddal jelölték meg'' – jelentette be a marosvásárhelyi katasztrófavédelmi felügyelőség, amelyet az Agerpres idézett. A negyedik áldozatot – a 62 éves tulajdonost – a SMURD helikoptere a helyszínről a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállította, azonban az ő életét sem sikerült megmenteni, csütörtökön délben elhunyt.

Bíró Csaba 2016 óta volt a Maros megyei, egyébként színmagyar lakosságú Sóvárad polgármestere, vele együtt életét vesztő 32 éves lánya, Mónika egy 1 éves csecsemőt hagyott hátra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!