Aggasztó adatok: megugrott azoknak a söfőröknek a száma, akiket kábítószer hatása alatt való vezetésen érnek

2022. július 08. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei év első felében 19-szeresére nőtt a pszichoaktív szerek hatása alatt vezetésen ért személyek száma Fehér megyében az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Fehér Megyei Rendőrkapitányság által az Agerpres kérésére közölt adatokból.

A tavalyi év első 6 hónapjában 4 autóvezetőt szúrtak ki a hatságok, akik kábítószer hatása alatt álltak, idén viszont már 76 bedrogozott sofőrt értek tetten.

"A Fehér Megyei Rendőrkapitányság munkatársai a 2022. január 1. és június 30. közötti időszakban 76 olyan személyt igazoltattak a forgalomban, akikről a drogtesztet követően megállapították, hogy pszichoaktív anyagok hatása alatt állnak. 2021 első hat hónapjában a Fehér Megyei Rendőrfelügyelőség dolgozói a forgalomban 4 olyan személyt észleltek, akikről a Drogtest nevű készülékkel végzett vizsgálat után kiderült, hogy pszichoaktív anyagok hatása alatt állnak – írta Luminița Prodan a Fehér Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

A sajtóközlemény szerint voltak olyan időszakok, különösen hétvégéken, amikor a rendőrök nagyszámú fiatalt értek tetten, akik pszichoaktív szerek hatása alatt vezettek.