Aggasztó adatok: megugrott azoknak a söfőröknek a száma, akiket kábítószer hatása alatt való vezetésen érnek

2022. július 8. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei év első felében 19-szeresére nőtt a pszichoaktív szerek hatása alatt vezetésen ért személyek száma Fehér megyében az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Fehér Megyei Rendőrkapitányság által az Agerpres kérésére közölt adatokból.

A tavalyi év első 6 hónapjában 4 autóvezetőt szúrtak ki a hatságok, akik kábítószer hatása alatt álltak, idén viszont már 76 bedrogozott sofőrt értek tetten.

"A Fehér Megyei Rendőrkapitányság munkatársai a 2022. január 1. és június 30. közötti időszakban 76 olyan személyt igazoltattak a forgalomban, akikről a drogtesztet követően megállapították, hogy pszichoaktív anyagok hatása alatt állnak. 2021 első hat hónapjában a Fehér Megyei Rendőrfelügyelőség dolgozói a forgalomban 4 olyan személyt észleltek, akikről a Drogtest nevű készülékkel végzett vizsgálat után kiderült, hogy pszichoaktív anyagok hatása alatt állnak – írta Luminița Prodan a Fehér Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

A sajtóközlemény szerint voltak olyan időszakok, különösen hétvégéken, amikor a rendőrök nagyszámú fiatalt értek tetten, akik pszichoaktív szerek hatása alatt vezettek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!