Az útidíj (rovinieta) beszedésére nem jogosult internetes portálra figyelmeztet a CNAIR

2022. július 7. – 18:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) figyelmeztet, hogy létezik egy olyan internetes portál, amely nem jogosult az útdíj (rovinieta) beszedésére, nevezetesen a www.digitale-vignette-online.ro – írja az Agerpres.

A CNAIR felkéri a felhasználókat, hogy kizárólag a hivatalos szolgáltatóknál fizessék ki az útdíjat, amelyeknek az online elérhetősége megtalálható a vállalat honlapján a http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie címen vagy a CNAIR portálján, a www.erovinieta.ro webcímen.

„A CNAIR nem vállal felelősséget azért, ha a felhasználók az útdíj befizetésére engedéllyel nem rendelkező internetes portálokra lépnek be” – szögezi le csütörtöki közleményében a vállalat.

Ugyanakkor a www.digitale-vignette-online.ro weboldalon történő fizetéskor a felhasználók az útdíj tényleges árának közel 200%-át kitevő többletköltséget fizetnek (pl.: a CNAIR által engedélyezett internetes portálokon egy személygépkocsi 7 napos matricájáért a felhasználó 3 eurónak megfelelő összeget fizet, ami a törvényesen meghatározott díjszabásnak felel meg, míg a www.digitale-vignette-online.ro portálon a fizetendő összeg 8,90 euró, amelyből 5,90 euró a „szolgáltatási díj”).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!