A magyar országgyűlésben is téma lett a Böjte alapítványánál történt gyermekbántalmazási ügy

2022. július 5. – 13:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvánnyal kapcsolatos gyermekbántalmazási ügyről is beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt az magyar országgyűlés ülésén, írja az MTI.

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke élesen bírálta a kormányoldalt Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvánnyal kapcsolatos gyermekbántalmazási ügyben, ahol kiderült, egy ott dolgozó nevelő 10 éven át zaklathatott gyerekeket. Szerinte az ügyben a kormányoldal nem a gyerekekért aggódik, hanem a sajtót hibáztatja és vádolja azzal, hogy lejáratják Böjte Csabát.

„Önök az én szememben a gyermekrontók pártja” – fordult a kormánypártok felé, azzal vádolva a Fidesz-KDNP-t, hogy ez már a sokadik eset, amikor „felelősökből csinálnak áldozatokat” és kiskorú áldozatokat vesznek semmibe. Hozzátette: ez olyan mértékű erkölcsi feslettség és morális válság, amire nincs bocsánat. „Aki szexuális ragadozóknak, pedofiloknak falaz, és odadobja nekik a gyerekeket, az egy morális Mariana-árok legalján ücsörög, ahonnan csak pokolba vezet az út” – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagálásában szégyenteljesnek nevezte a képviselő Böjte Csabával kapcsolatos felszólalását, szerinte méltatlan a ferences szerzetest belekeverni ebbe. Úgy vélte: ez illeszkedik a DK eddigi „egyházellenes” megnyilvánulásai közé.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!