A magyar országgyűlésben is téma lett a Böjte alapítványánál történt gyermekbántalmazási ügy

2022. július 5. – 13:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvánnyal kapcsolatos gyermekbántalmazási ügyről is beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt az magyar országgyűlés ülésén, írja az MTI.

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke élesen bírálta a kormányoldalt Böjte Csaba ferences szerzetes vezette alapítvánnyal kapcsolatos gyermekbántalmazási ügyben, ahol kiderült, egy ott dolgozó nevelő 10 éven át zaklathatott gyerekeket. Szerinte az ügyben a kormányoldal nem a gyerekekért aggódik, hanem a sajtót hibáztatja és vádolja azzal, hogy lejáratják Böjte Csabát.

„Önök az én szememben a gyermekrontók pártja” – fordult a kormánypártok felé, azzal vádolva a Fidesz-KDNP-t, hogy ez már a sokadik eset, amikor „felelősökből csinálnak áldozatokat” és kiskorú áldozatokat vesznek semmibe. Hozzátette: ez olyan mértékű erkölcsi feslettség és morális válság, amire nincs bocsánat. „Aki szexuális ragadozóknak, pedofiloknak falaz, és odadobja nekik a gyerekeket, az egy morális Mariana-árok legalján ücsörög, ahonnan csak pokolba vezet az út” – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagálásában szégyenteljesnek nevezte a képviselő Böjte Csabával kapcsolatos felszólalását, szerinte méltatlan a ferences szerzetest belekeverni ebbe. Úgy vélte: ez illeszkedik a DK eddigi „egyházellenes” megnyilvánulásai közé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!