A speciális nyugdíja mellett tavaly több mint félmillió lejt keresett az állami szektorban a környezetvédelmi minisztérium új főtitkára

2022. július 4. – 18:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteken kinevezett Corvin Nedelcu 2021-ben több mint félmillió lejt keresett állami fizetésekből és a különböző juttatásokból – írja a G4media.

A lap szerint a megdöbbentő mértékű összeghez Nedelcu a speciális katonai nyugdíja mellett jutott hozzá, miután állami intézmények és vállalatok élére helyezték őt.

Nicolae Ciucă miniszterelnök legutóbb a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium főtitkárává nevezte ki Corvin Nedelcut, az 54 éves férfi korábban a hadsereg tisztje volt valamint a román kormányőrségben (SPP) látott el feladatokat, majd több állami intézmény vezetőségében folytatta.

Önéletrajza és vagyonnyilatkozata alapján kiderül, hogy Corvin Nedelcu 2021-ben:

  • a Légiforgalom-irányító Szolgálat (ROMATSA) igazgatótanácsának is tagja, ahonnan több mint 73 000 lejt gyűjtött be,
  • több mint 231 000 lejt kapott az Eximbanktól,
  • több mint 77 000 lej a Nemzeti Meteorológiai Igazgatóságtól járt neki,
  • 37 000 lejt kapott egy Prahova megyei állami tulajdonú társaságtól (Exploatare Sistem Zonal Prahova SA.),
  • 7000 lejnyi fizetése érkezett a repülőtereket adminisztráló vállalattól (Compania Națională Aeroporturi București SA.).

Minden összeadva Corvin Nedelcu csak a tavaly több mint félmillió (540.000) lejt kapott különböző állami intézményektől.

Corvin Nedelcu 1989-ben végzett a nagyszebeni katonai iskolában, majd a bukaresti rendőrakadémián folytatta tanulmányait. Ugyanezen a karon mesteri diplomát is szerzett. 2003-2004 között a Nemzetvédelmi Egyetemen is tanult.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!