Vízhiány miatt bizonyos településeken korlátozásokat jelentett be a vízszolgáltató

2022. július 4. – 14:10

frissítve

Vízhiány miatt bizonyos településeken korlátozásokat jelentett be a vízszolgáltató
A Kolozs, Szilágy és Maros meggyéért is felelős vízmű egyik tisztítója – Fotó: Szamos Vízmű Rt. Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A vízellátó rendszer túlterhelése miatt egyes településeken korlátozásokat vezetett be a Szamos Vízmű Rt.

„Arra kérjük a felhasználókat, hogy a vizet csak háztartási fogyasztásra használják, mezőgazdasági vagy állattenyésztési munkákra ne” – közölte a Szamos Vízmű Rt., a vízszolgáltatás részleges korlátozásának feloldása és a folyamatos ellátás fenntarthatósága érdekében.

  • Kolozs megyében Erdőfeleken részleges korlátozást vezettek be, de Szelicse (Sălicea), Bánffydongó (Dângău Mare), Gyerőfidongó (Dângău Mic), Balktelep (Bălcești), Mezőszentjakab (Iacobeni) is érintett.
  • Szilágy megyében Középlak (Cuzăplac), Tóttelke (Gălășeni), Nagypetri (Petrindu), Almástamási (Tămașa), Lesvölgy (Valea Leșului) és Kőlózna (Preluci) korlátozzák a vízhasználatot.
  • Maros megyében Mezőceked (Valea Largă), Frátaipatak (Valea Frăţiei), Uries (Valea Urieşului), Valea Glodului, Poduri településeken vezettek be korlátozásokat.

A Szamos Vízmű Rt. közleményében azt írta, arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa a vízellátási szolgáltatás folytonosságát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!