Olt megyei csoda: 4-est érdemeltek volna az iskolaigazgatói helyre pályázó jelöltek, mégis 8-as fölötti jegyeket értek el

2022. június 30. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan lehet valaki 4-es osztályzattal iskolaigazgató? Úgy, hogy kedvéért meghamisítják a versenyvizsgán elért eredményét, derül ki a Recorder tényfeltáró portál újabb riportjából. A jegyhamisításokra a 2021-es őszi versenyvizsgák után betöltetlenül maradt Olt megyei iskolaigazgatói helyek újbóli kiírása alkalmával derült fény.

Olyan dokumentumok kerültek a Recorder birtokába, amelyekből kiderül, hogy több Olt megyei iskolaigazgatói állásra pályázó jelölt sokkal magasabb pontszámot kapott, mint amennyit megérdemelt volna. Néhány dolgozatot 8-as fölöttire értékeltek, annak ellenére, hogy az oktatási minisztérium által kiadott javítókulcs szerint a jelöltek 4-est érdemeltek volna.

Az összes csalásgyanús tesztet ugyanaz a bizottság javította, amelynek tagja volt az Olt megyei tanfelügyelőség jelenlegi főtanfelügyelő-helyettese, Iustina Marica, akit egyébként épp a „sikeres” versenyvizsga megszervezése után léptettek elő ebbe a tisztségbe, a Recorder forrásai szerint a Nemzeti Liberális Párt hathatós támogatásával.

Az oktatási minisztériumot már áprilisban értesítették a szabálytalanságokról, és egy minisztériumi ellenőrző csoport kiszállt a helyszínre, hogy ellenőrizze a versenyvizsgán megírt dolgozatokat. A tényfeltáró portál számára több minisztériumi forrás is megerősítette, hogy az ellenőrök által összegyűjtött dolgozatok egy részét szándékosan magasabb jeggyel osztályozták, hogy megfeleljenek a minisztérium által kiírt követelményeknek.

Több mint egy hónap telt el az ellenőrzés lezárása óta, azonban mindeddig nem jelent meg semmiféle hivatalos közlemény az oktatási tárca részéről a csalást illetően. Eközben az igazgatói pozíciókat méltánytalanul megszerzett jelöltek csendben elfoglalták állásaikat és úgy végzik igazgatói feladataikat, mintha mi sem történt volna.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!