Sorin Grindeanut javasolja ügyvivő mezőgazdasági miniszternek a kormányfő

2022. június 24. – 19:23

Sorin Grindeanut javasolja ügyvivő mezőgazdasági miniszternek a kormányfő

Másolás

Vágólapra másolva

Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettest javasolja ügyvivő mezőgazdasági miniszternek Nicolae Ciucă kormányfő. Az erről szóló dokumentumot elküldték pénteken Klaus Iohannis államfőnek – közölte a kormány.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) csütörtökön a parlament hozzájárulását kérte ahhoz, hogy hivatali visszaélés gyanújával elindítsák a bűnvádi eljárást egy képviselő ellen, aki miniszteri tisztséget tölt be. A vádhatóság nevet nem említett a közleményben, a nyomozáshoz közel álló források azonban megerősítették, hogy Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszterről van szó.

Később Chesnoiu bejelentette, hogy lemond tárcavezetői tisztségéről és PSD-tagságát is felfüggesztette. Ugyanakkor azt kérte a képviselőktől, hogy szavazzák meg mentelmi jogának megvonását – emlékeztet az Agerpres.

Az alsóház jogi bizottsága hétfőre elkészíti a véleményezést a DNA igényléséről, a plénum kedden szavaz róla.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!