Frissítve: hivatali visszaélés miatt indítana bűnvádi eljárást a DNA a mezőgazdasági miniszter ellen

2022. június 23. – 15:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A PSD-s Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a képviselőháztól a korrupcióellenes ügyészség (DNA), aki ellen hivatalos visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával indítanának bűnvádi eljárást – írja az Agerpres.

A vádhatóság csütörtöki közleményében ugyan konkrét nevet nem említ, azonban a nyomozáshoz közelálló források szerint Chesnoiu mezőgazdasági miniszterről van szó.

A DNA közleménye szerint idén február 9-e és április 11-e között a miniszter utasította egyik beosztottját, aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik kollégájával (aki a tárcavezető bizalmasa volt) a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást. A DNA megjegyzi, hogy az egyik jelölt a miniszter közbenjárására megkapta az állást, noha nem ért el megfelelő pontszámot.

A héten ez már a második nagy DNA-s ügy: hétfőn Costel Alexe volt környezetvédelmi minisztert vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás vádjával állították bíróság elé.

Frissítés: Chesnoiu mezőgazdasági miniszter nem sokkal a DNA közleménye után közölte, hogy lemond tisztségéből és felfüggeszti tagságát a Szociáldemokrata Pártban (PSD).

Chesnoiu ugyanakkor felkéri képviselőkollégáit, hogy bocsássák szavazás alá mentelmi jogának a megvonását.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!