Frissítve: hivatali visszaélés miatt indítana bűnvádi eljárást a DNA a mezőgazdasági miniszter ellen

2022. június 23. – 16:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A PSD-s Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a képviselőháztól a korrupcióellenes ügyészség (DNA), aki ellen hivatalos visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával indítanának bűnvádi eljárást – írja az Agerpres.

A vádhatóság csütörtöki közleményében ugyan konkrét nevet nem említ, azonban a nyomozáshoz közelálló források szerint Chesnoiu mezőgazdasági miniszterről van szó.

A DNA közleménye szerint idén február 9-e és április 11-e között a miniszter utasította egyik beosztottját, aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik kollégájával (aki a tárcavezető bizalmasa volt) a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást. A DNA megjegyzi, hogy az egyik jelölt a miniszter közbenjárására megkapta az állást, noha nem ért el megfelelő pontszámot.

A héten ez már a második nagy DNA-s ügy: hétfőn Costel Alexe volt környezetvédelmi minisztert vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás vádjával állították bíróság elé.

Frissítés: Chesnoiu mezőgazdasági miniszter nem sokkal a DNA közleménye után közölte, hogy lemond tisztségéből és felfüggeszti tagságát a Szociáldemokrata Pártban (PSD).

Chesnoiu ugyanakkor felkéri képviselőkollégáit, hogy bocsássák szavazás alá mentelmi jogának a megvonását.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!