Sajtóforrások szerint Grindeanu venné át ideiglenesen a mezőgazdasági minisztériumot

2022. június 24. – 09:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter veheti át ideiglenesen a mezőgazdasági tárcát, miután Adrian Chesnoiu csütörtök délután lemondott miniszteri tisztségéről – írta meg a G4media portál a Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közeli forrásokra hivatkozva.

A PSD-s Adrian Chesnoiu azután mondott le, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a mentelmi jogának felfüggesztését kérte a képviselőháztól, ugyanis hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával indítanának ellene bűnvádi eljárást.

Mint csütörtökön kiderült, a miniszter utasította egyik beosztottját -aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt-, hogy ossza meg egyik kollégájával a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!