Elkezdték utalni az alapélelmiszerekre fordítható 250 lejt a rászorulók szociális kártyájára

2022. június 20. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn már több mint 12 ezer romániai állampolgár kapta meg az alapélelmiszerekre szánt állami támogatás első részletét, melyet úgynevezett szociális utalványokon keresztül juttatnak a rászorulóknak – írta meg az Agerpres.

A Támogatás Romániának program keretében kéthavonta 250 lej értékű támogatást utalnak a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyeknek. A tervek szerint több mint 2,5 millió kedvezményezett fog részesülni az összesen 3,1 milliárd lej értékű utalványokból, amelyeket részben az államkasszából, részben vissza nem térítendő uniós alapokból finanszíroznak.

Az első részleteket már június 20-án kezdték utalni, az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium közlése szerint ezen a héten hozzávetőleg 350 ezer állampolgár kapja meg a segélyt, július elsejéig pedig 500 ezren.

A tárca felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a segélyt csak azután tudják kézbesíteni, ha a kártyákat sikerül kiosztani az arra jogosultaknak. Közölték ugyanakkor, ha a gyártás esetleg a szórás közben bizonyos objektív okok miatt hiányosságok lépnek fel, a minisztérium gondoskodik arról, hogy a potenciális kedvezményezettek ne maradjanak le a támogatásról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!