Augusztusra halasztották az ítélethozatalt a Caracal-ügyben

2022. június 17. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olt megyei törvényszék bírái augusztusra halasztották az ítélethozatalt az úgynevezett Caracal-ügyben, amelyben Gheorghe Dincát két eltűnt lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolják – írja az Agerpres.

Az Olt megyei törvényszéken az ügy alapfokú tárgyalása zajlik. A kihallgatások májusban lezárultak, és csütörtökön a bírák augusztus 12-ét jelölték meg a következő tárgyalás időpontjaként, amikor ítéletet hirdetnek.

A caracali ügy vádiratát 2020. január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítja bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában megölte Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. A minősített emberölés mellett kiskorúakat érintő emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kell. Risipiţeanut nemi erőszakkal vádolják. Mindkettejüket a craiovai fegyházban tartják fogva.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!