Augusztusra halasztották az ítélethozatalt a Caracal-ügyben

2022. június 17. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olt megyei törvényszék bírái augusztusra halasztották az ítélethozatalt az úgynevezett Caracal-ügyben, amelyben Gheorghe Dincát két eltűnt lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolják – írja az Agerpres.

Az Olt megyei törvényszéken az ügy alapfokú tárgyalása zajlik. A kihallgatások májusban lezárultak, és csütörtökön a bírák augusztus 12-ét jelölték meg a következő tárgyalás időpontjaként, amikor ítéletet hirdetnek.

A caracali ügy vádiratát 2020. január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítja bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában megölte Luiza Melencut és Alexandra Măceşanut. A minősített emberölés mellett kiskorúakat érintő emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kell. Risipiţeanut nemi erőszakkal vádolják. Mindkettejüket a craiovai fegyházban tartják fogva.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!