Az üzemanyagárak felülvizsgálatát kéri Ciucă

2022. június 16. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök szerint a kormánynak meg kell akadályoznia, hogy tovább dráguljon a benzin és a gázolaj.

Nicolae Ciucă miniszterelnök felkérte az Energiaügyi Minisztériumot és a Pénzügyminisztériumot, hogy vizsgálják meg az „üzemanyagár-elemeket”, mivel azt szeretné, ha a kormány kiderítené, hogyan jutottak az árak a jelenelgi a szintre.
Arra kérte a csütörtökön ülésező kormányt, hogy hozzon intézkedéseket a benzin és a gázolaj további áremelkedésének megállítására.


„Jóvá fogjuk hagyni a spekulatív tevékenységek elleni küzdelemről szóló sürgősségi rendeletet. Ezt kötelességünk jóváhagyni, hogy elkerülhessük a rendkívüli helyzeteket, az olyan helyzeteket, amelyeket már láttunk a COVID-járvány idején és az ukrajnai orosz katonai akciót követő első időszakban. Kötelességünk megvédeni polgárainkat, kötelességünk megvédeni üzleti környezetünket. Fontosnak tartom, hogy jól szabályozott és tisztességes keretet biztosítsunk a kereslet és a kínálat számára, hogy le tudjuk küzdeni a mesterséges áremelkedést” – mondta a miniszterelnök a kormányülés kezdete előtt.


Felkérte továbbá az Energiaügyi Minisztériumot és a Pénzügyminisztériumot az üzemanyagárak ellenőrzésére.

„Kormányzati szinten döntsünk arról, hogy hogyan jutottunk el az üzemanyagáraknak erre a szintjére” – javasolta.

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerint Románia „abnormális üzemanyagárakkal” néz szembe, és kérte a kormányt, hogy avatkozzon be, mivel a kőolaj hordónkénti ára nem emelkedett. A képviselőház elnöke úgy véli továbbá, hogy a Versenytanács nem végezte el a munkáját a közelmúltban bekövetkezett áremelkedések közepette, különösen az üzemanyagárak tekintetében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!