Az üzemanyagárak felülvizsgálatát kéri Ciucă

2022. június 16. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök szerint a kormánynak meg kell akadályoznia, hogy tovább dráguljon a benzin és a gázolaj.

Nicolae Ciucă miniszterelnök felkérte az Energiaügyi Minisztériumot és a Pénzügyminisztériumot, hogy vizsgálják meg az „üzemanyagár-elemeket”, mivel azt szeretné, ha a kormány kiderítené, hogyan jutottak az árak a jelenelgi a szintre.
Arra kérte a csütörtökön ülésező kormányt, hogy hozzon intézkedéseket a benzin és a gázolaj további áremelkedésének megállítására.


„Jóvá fogjuk hagyni a spekulatív tevékenységek elleni küzdelemről szóló sürgősségi rendeletet. Ezt kötelességünk jóváhagyni, hogy elkerülhessük a rendkívüli helyzeteket, az olyan helyzeteket, amelyeket már láttunk a COVID-járvány idején és az ukrajnai orosz katonai akciót követő első időszakban. Kötelességünk megvédeni polgárainkat, kötelességünk megvédeni üzleti környezetünket. Fontosnak tartom, hogy jól szabályozott és tisztességes keretet biztosítsunk a kereslet és a kínálat számára, hogy le tudjuk küzdeni a mesterséges áremelkedést” – mondta a miniszterelnök a kormányülés kezdete előtt.


Felkérte továbbá az Energiaügyi Minisztériumot és a Pénzügyminisztériumot az üzemanyagárak ellenőrzésére.

„Kormányzati szinten döntsünk arról, hogy hogyan jutottunk el az üzemanyagáraknak erre a szintjére” – javasolta.

Marcel Ciolacu, a PSD elnöke szerint Románia „abnormális üzemanyagárakkal” néz szembe, és kérte a kormányt, hogy avatkozzon be, mivel a kőolaj hordónkénti ára nem emelkedett. A képviselőház elnöke úgy véli továbbá, hogy a Versenytanács nem végezte el a munkáját a közelmúltban bekövetkezett áremelkedések közepette, különösen az üzemanyagárak tekintetében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!