Új alpolgármestert választottak Székelyudvarhelyen

2022. június 14. – 14:06

frissítve

Új alpolgármestert választottak Székelyudvarhelyen
Gálfi Árpád és Ölvedi Zsolt (balra) – Fotó: Gálfi Árpád Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli tanácsülésen választották meg alpolgármesternek választották Ölvedi Zsoltot, a Szabad Emberek Pártjának jelenlegi, az Erdélyi Magyar Néppárt volt tagját – írja az UH.

A székelyudvarhelyi önkormányzat 17 jelenlévő tanácsosa egyöntetűen támogató szavazatáról biztosította Ölvendit.

Ölvedi jelölését Gálfi Árpád polgármester kezdeményezte, miután Pálfi Kinga egy bő hónappal ezelőtt bejelentette lemondását túlterheltség, elmaradt sikerek és Gálfi Árpád polgármesterrel való megromlott viszonya miatt. Az UH szerint Pálfi Kinga azt tanácsolta távozásakor utódjának, hogy annak érdekében, hogy kibírja a következő mandátumig: őrizze meg az integritását.

Gálfi a szavazás előtt azt nyilatkozta, elsősorban a városnak, olyan polgármesterre van szüksége, aki elősegíti a munkát, nem pedig hátráltatja.

Az alpolgármester megválasztását követően Facebook-bejegyzésében gratulált Ölvedi Zsoltnak, akit elmondása szerint több mint 15 éve ismer a székelyföldi közéletből, ezért Gálfi biztos abban, hogy nem fog megfutamodni a nehézségek elől.

„A kialakult politikai perpatvart ezennel lezártuk és közös erővel dolgozunk tovább a város érdekében, a vállalt feladataink mentén” – mondta a polgármester. Majd megismételte: egy olyan alpolgármesterre van szükségük, aki nem éket ver a hivatal és az önkormányzat, vagy akár a polgármester és az önkormányzat közé, hanem tiszta szívvel és nyugodt fejjel, hidakat épít, kommunikációs csatornákat hoz létre, az említett szereplők közt, politikai hovatartozástól függetlenül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!