Gyermekközpontú iskolai nevelésre fókuszálna a pedagógusok szövetsége nyári továbbképzésein

2022. június 13. – 10:42

frissítve

Gyermekközpontú iskolai nevelésre fókuszálna a pedagógusok szövetsége nyári továbbképzésein
Forrás: RMPSZ

Másolás

Vágólapra másolva

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meghirdette nyári továbbképzéseit: a Bolyai Nyári Akadémiát, valamint Magyarországi továbbképzéseket.

Az idén jubiláló Akadémiát 2022. július 4–22. között szervezik, melynek átfogó témaköre a Nevelés. Közösség. Élet – Az iskolai nevelés és közösségépítés gyermekközpontú lehetőségei.

A 30. Bolyai Nyári Akadémiát rendhagyó módon, pedagógustáborok formájában hirdette meg hét helyszínen: Kommandón, Küküllőmezőn, Ivóban, Szatmárnémetiben, Kalotaszentkirályon és Válaszúton.

Helyszínenként a változatos szakmai és kísérőprogramok 50–100 fő részvételével zajlanak, hangsúlyt fektetve a közösségépítésre, a választható tevékenységek minél szélesebb kínálatára, a hazai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására. A jelentkezőket arra kérik, hogy hozzanak saját projektet, jó gyakorlatot, ötletet, amelyet szívesen megosztanának az együttgondolkodás jegyében a tábor közösségével. A táborok célcsoportja minden esetben a teljes pedagógusközösség, tehát a specializációtól függetlenül bármely pedagógus bármely táborba jelentkezhet.

Az Akadémia táboraira az RMPSZ-tagsággal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak, online módon a RMPSZ oldalán. A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A táborokban korlátozott számú helyet biztosítanak a Kárpát-medencei pedagógusszövetségek tagjainak is.

Iratkozási időszak: 2021. május 24. – június 24.

Magyarországi továbbképzések Kárpát-medencei pedagógusoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2022 év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára. A tervezett 6 magyarországi továbbképzésre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2021–2022-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban.

A Kárpát-medence bármely régiójából pályázó pedagógus kizárólag online módon az RMPSZ oldalán 2022. július 10-ig tud jelentkezni a továbbképzésekre.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!