Gyermekközpontú iskolai nevelésre fókuszálna a pedagógusok szövetsége nyári továbbképzésein

2022. június 13. – 10:42

frissítve

Gyermekközpontú iskolai nevelésre fókuszálna a pedagógusok szövetsége nyári továbbképzésein
Forrás: RMPSZ

Másolás

Vágólapra másolva

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meghirdette nyári továbbképzéseit: a Bolyai Nyári Akadémiát, valamint Magyarországi továbbképzéseket.

Az idén jubiláló Akadémiát 2022. július 4–22. között szervezik, melynek átfogó témaköre a Nevelés. Közösség. Élet – Az iskolai nevelés és közösségépítés gyermekközpontú lehetőségei.

A 30. Bolyai Nyári Akadémiát rendhagyó módon, pedagógustáborok formájában hirdette meg hét helyszínen: Kommandón, Küküllőmezőn, Ivóban, Szatmárnémetiben, Kalotaszentkirályon és Válaszúton.

Helyszínenként a változatos szakmai és kísérőprogramok 50–100 fő részvételével zajlanak, hangsúlyt fektetve a közösségépítésre, a választható tevékenységek minél szélesebb kínálatára, a hazai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására. A jelentkezőket arra kérik, hogy hozzanak saját projektet, jó gyakorlatot, ötletet, amelyet szívesen megosztanának az együttgondolkodás jegyében a tábor közösségével. A táborok célcsoportja minden esetben a teljes pedagógusközösség, tehát a specializációtól függetlenül bármely pedagógus bármely táborba jelentkezhet.

Az Akadémia táboraira az RMPSZ-tagsággal rendelkező magyar pedagógusok pályázhatnak, online módon a RMPSZ oldalán. A rendelkezésre álló helyeket a regisztráció sorrendjében töltik be a jelentkezők. A táborokban korlátozott számú helyet biztosítanak a Kárpát-medencei pedagógusszövetségek tagjainak is.

Iratkozási időszak: 2021. május 24. – június 24.

Magyarországi továbbképzések Kárpát-medencei pedagógusoknak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2022 év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára. A tervezett 6 magyarországi továbbképzésre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhetnek, akik a 2021–2022-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban.

A Kárpát-medence bármely régiójából pályázó pedagógus kizárólag online módon az RMPSZ oldalán 2022. július 10-ig tud jelentkezni a továbbképzésekre.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!