Fellebbezett Antal Árpád a városzászlót érvénytelenítő táblabírósági határozat ellen

2022. június 10. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Fellebbez a Sepsiszentgyörgy zászlóját érvénytelenítő bírósági határozat ellen Antal Árpád András, a város polgármestere – közölte az elöljáró által csütörtökön tartott sajtótájékoztatóról beszámoló Mesagerul de Covasna.

Amint azt korábban megírtuk, egy hosszú folyamat után, egy tavaly júniusban elfogadott kormányhatározattal lett hivatalos zászlaja Sepsiszentgyörgynek. Ezt a határozatot támadta meg brassói ítélőtábla közigazgatási részlegén két egyesület, a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma, illetve a magyarellenességéről híres Dan Tanasă nevével fémjelzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC). Az ő kifogásuknak adott helyt április 20-án a táblabíróság.

Antal Árpád András a sajtótájékoztatón azt is közölte, a bíróság nem az eljárást kifogásolta, amely révén a zászlót elfogadták, hanem az azon szereplő szimbólumokat kifogásolta, mert szerinte ezek nem reprezentatív a város lakosságára nézve. A polgármester szerint a bíró ezzel túllépett a hatáskörén.

„Számomra ez az indoklás már a sci-fi kategóriába tartozik” – mondta Antal, aki szerint a bíróságnak az lett volna a dolga, hogy megállapítsa, történt vagy sem valamilyen törvénytelenség a városzászló elfogadása tekintetében, viszont azt már nem az ő tiszte véleményezni a zászló szimbólumait.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!