Több mint 530 magiszteri hallgató ballagott el a BBTE Magyar Tagozatán

2022. június 3. – 13:14

Több mint 530 magiszteri hallgató ballagott el a BBTE Magyar Tagozatán

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Tagozata 537 magiszteri hallgatóját búcsúztatta 2022. június 2-án. Az idén tizedik alkalommal megszervezett magiszteri ballagáson 42 képzési program magyar hallgatói vettek részt a közös ünneplésben. Az ünnepség két év kihagyás után ismét személyes jelenléttel kerülhetett sorra.

A résztvevőket Soós Anna rektorhelyettes, a Magyar Tagozat vezetője köszöntötte. A rektorhelyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az egyetemi tanulmányok igazából a magiszteri program elvégzésével zárulnak. Kiemelte a hallgatók kitartását, hiszen a ballagó évfolyam tanulmányai során számos új helyzethez kellett alkalmazkodjon a világjárvány kontextusában.

A köszöntőbeszédeket tudománynépszerűsítő előadás követte. Idén Balázs Imre József, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója vezette be a széles közönséget a karon zajló kutatásokba. Előadásában a „dalszövegológia” tudományát ismertette, és olyan dalszövegek értelmezési lehetőségeit mutatta meg, amelyek az utóbbi időszakban gyakori elemei a ballagásoknak és a búcsúünnepségeknek.

A rendezvényen fellépett a Visszhang Kórus.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!