Több mint 530 magiszteri hallgató ballagott el a BBTE Magyar Tagozatán

2022. június 3. – 13:14

Több mint 530 magiszteri hallgató ballagott el a BBTE Magyar Tagozatán

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Tagozata 537 magiszteri hallgatóját búcsúztatta 2022. június 2-án. Az idén tizedik alkalommal megszervezett magiszteri ballagáson 42 képzési program magyar hallgatói vettek részt a közös ünneplésben. Az ünnepség két év kihagyás után ismét személyes jelenléttel kerülhetett sorra.

A résztvevőket Soós Anna rektorhelyettes, a Magyar Tagozat vezetője köszöntötte. A rektorhelyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az egyetemi tanulmányok igazából a magiszteri program elvégzésével zárulnak. Kiemelte a hallgatók kitartását, hiszen a ballagó évfolyam tanulmányai során számos új helyzethez kellett alkalmazkodjon a világjárvány kontextusában.

A köszöntőbeszédeket tudománynépszerűsítő előadás követte. Idén Balázs Imre József, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója vezette be a széles közönséget a karon zajló kutatásokba. Előadásában a „dalszövegológia” tudományát ismertette, és olyan dalszövegek értelmezési lehetőségeit mutatta meg, amelyek az utóbbi időszakban gyakori elemei a ballagásoknak és a búcsúünnepségeknek.

A rendezvényen fellépett a Visszhang Kórus.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!