Frissítve: Egy használaton kívüli kéményből eredt a iaşi-i gyermekkórház egyik épületrészébe beszivárgott füst

2022. június 3. – 10:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés (2): Katasztrófavédelem: Egy használaton kívüli kéményből eredt a iaşi-i gyermekkórház egyik épületrészébe pénteken beszivárgott füst.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az épületen felújítási munkálatokat végző cég a használaton kívüli kémény tisztításán dolgozott, amikor az egyik munkás tévedésből megfordította a légáram irányát a ventillátornál, így a füst és a korom a műszaki szobákba, majd a közös helyiségekbe került.

Tűz nem keletkezett, senki nem szorult orvosi ellátásra, senki nem szenvedett füstmérgezést – hangsúlyozták a tájékoztatásban.

Ötven gyermek és 150 felnőtt önként elhagyta az épületet, az utolsó emeletet nem kellett evakuálni – közölte még a katasztrófavédelem.

Frissítés (1): Alina Belu kórházmenedzser szerint az incidens mindössze 10 percet tartott, sűrű füst keletkezett, de rövid időn belül sikerült megszüntetni, kiszellőztetni – nyomatékosította.

A már átadott és használatban levő épületrészben nem keletkeztek károk, tűz nem volt, nincsenek sérültek, és senki nem szenvedett füstmérgezést – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a korom eltávolítása és fertőtlenítés után ismét el tudják látni a betegeket.

A iaşi-i gyermekkórház a legnagyobb ilyen jellegű egészségügyi intézmény Moldvában. A kórház épületét 1970-ben adták használatba, és azóta nem végeztek jelentősebb felújításokat 2019-ig, amikor elkezdődtek a korszerűsítési munkálatok egy, a Regionális Operatív Program révén finanszírozott, összesen 27 millió euró értékű projekt keretében. A munkálatok kivitelezési ideje 44 hónap, mely idő alatt az intézmény tevékenysége nem áll le, csak szűkítik azt.

Az eredeti hír: Füst keletkezett pénteken a iaşi-i gyermekkórház épületében – közölte a katasztrófavédelem (ISU) – közölte az Agerpres.

Az egészségügyi intézmény új szárnyának első emeletén észlelték a füstöt, amely miatt 50 gyermeket és mintegy 150 felnőttet (hozzátartozók és a személyzet tagjai) kellett kimenekíteni az épületből.

Senki nem sérült meg, és füstmérgezéses esetet sem jelentettek – közölte a iaşi-i katasztrófavédelem szóvivője, Georgică Onofreiasa.

Mintegy 50 tűzoltó vonult ki a helyszínre, a füst eredetét még vizsgálják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!