Az EPP Nőszervezetének elnöke szeretne lenni Biró Rozália

2022. június 3. – 16:26

frissítve

Az EPP Nőszervezetének elnöke szeretne lenni Biró Rozália
Biró Rozália képviselő és Doris Pack, az Európai Néppárt Nőszervezetének elnöke, a szervezet 40 éves születésnapi koccintásán – Fotó: Biró Rozália Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Biró Rozália képviselő, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke megpályázza az Európai Néppárt (EPP) Nőszervezetének vezető pozícióját is – írja az Agerpres.

Biró Rozália RMDSZ-es képviselő eddig a nőszervezet mellett a képviselőház külpolitikai bizottságát vezette, illetve hét évig az EPP nőszervezetének alelnöki tisztségét is betöltötte. Pénteki bejelentése szerint most az elnöki pozícióra pályázik.

A néppárt nőszervezetének tisztújítására június 10-11. között kerül sor Dublinban, miután a közelmúltban lezajlott az EPP-vezetők megválasztása is. Az előző választásokhoz hasonlóan a nőszervezet tagjai elnököt, hat alelnököt, főtitkárt és kincstárnokot választanak majd.

Biró Rozália azt mondja, azért indul az elnöki posztért, hogy a közép-kelet-európai uniós tagországok hangja hallhatóbb legyen. Szerinte igény van rá, hogy a térség országai erősebb és egységesebb hangon szólaljanak meg, és ezáltal a múltjukból fakadó sajátos érdekeiket képviselhessék az Európai Unióban. Ugyanakkor megjegyezte, a világjárvány után és a háborúban rendkívül fontos, hogy olyan nő képviselje a néppárt nőszervezetét alkotó 53 tagszervezetet, aki a „békére, a megértésre, a tiszteletre, a családra, a biztonságra és a jólétre fókuszál”.

Az EPP női szervezetének jelenlegi elnöke a 80 éves Doris Pack, aki 21 éve tölti be ezt a tisztséget. Biró Rozália képviselő szerint kedden hozzák nyilvánosságra a jelöltek nevét.

Biró Rozália részt vett az Európai Néppárt kongresszusán, amelyre nemrégiben került sor Rotterdamban, és ahol egyben az EPP nőszervezete megalakulásának 40. évfordulóját is ünnepelték.

„Örülök, hogy az EPP új elnöke, Manfred Weber beszédében hangsúlyozta, hogy megbízatása alatt a fiatalok és a nők problémáira és prioritásaira kíván összpontosítani” – emelte ki Biró Rozália.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!