Kilépett az USR-ből Dacian Cioloș és másik négy európai parlamenti képviselő

2022. május 31. – 16:22

Kilépett az USR-ből Dacian Cioloș és másik négy európai parlamenti képviselő

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) Dacian Cioloș és bejelentette, új pártot alapít. Az EP-képviselővel egyidejűleg távozott a pártból további négy társa is: Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța és Dragoș Tudorache.

Az EP-képviselők közleményükben sajnálattal veszik tudomásul, hogy az USR jelenlegi vezetése fokozatosan távolította el a politikai szervezetet azoktól az értékektől, amelyeket annak megalakulásakor mindannyian magukénak éreztek.

„Nem látunk az USR vezetésében sem hajlandóságot, sem érettséget a múlt hibáinak elfogadására és az irányváltásra, ami a pártot a politikai eljelentéktelenedés felé vezeti. (…) Azt látjuk, hogy a képviselők egy szűk köre olyan politikai eszközökkel szilárdítja meg belső hatalmát, amelyek nincsenek összhangban a mi értékeinkkel és a romániai reformista választók értékeivel” – írta közös nyilatkozatában az öt európai parlamenti képviselő.

Dacian Cioloș REPER, azaz Románia európai projektjének megújítása néven (Reînnoim Proiectul European al României) jegyzi be új pártját. Célja megoldást találni a román társadalom aktuális problémáira.

Az öt európai parlamenti képviselő továbbra is tagja marad az Európai Parlament Renew Europe képviselőcsoportjának.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!