Aurelian Păduraru lett az Országos Környezetvédelmi Őrség új főfelügyelője

2022. május 31. – 09:33

Aurelian Păduraru lett az Országos Környezetvédelmi Őrség új főfelügyelője
Fotó: Aurelian Păduraru Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Aurelian Pădurarut nevezte ki Nicolae Ciucă miniszterelnök az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelőjévé. A tisztség államtitkári ranggal egyenértékű – írja az Agerpres.

A miniszterelnök erre vonatkozó döntése megjelent hétfőn a Hivatalos Közlönyben.

Păduraru elődje Marioara Artemis Gătej volt, akit ugyancsak hétfőn mentettek fel a az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelői tisztségéből. Korábban Aurelian Pădurarut pedig a belügyminisztérium államtitkári posztjáról mentették fel.

Păduraru egyébként nyugalmazott ezredes és a Nezmeti Liberális Párt (PNL) tagja – jegyzi meg a Hotnews. A lap az új környezetvédelmi főfelügyelő bemutatásakor még hozzáteszi, önéletrajza szerint 1999-től 2005-ig a Galați bűnügyi nyomozó szolgálat tisztjeként, 2005-2018 között pedig Galați-i útlevélosztály vezetője volt.

A rendőrakadémián 1990-1994 között végzett, mesteri diplomáját jogból és európai közigazgatásból szerezte.

A 2021-es vagyonnyilatkozatban Păduraru családja két földterületet birtokol Galați és Vaslui megyében, két lakással rendelkezik Galațiban és egy házat birtokol Vutcani-ban (Vaslui megye) és egy 2010-es Volswagen Passat-al rendelkezik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!