Több, gyilkossági kísérlettel és kínzással vádolt rendőrt vettek őrizetbe

2022. május 27. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Gorj Megyei Rendőrfőkapitányság különleges akciószolgálatának több rendőrét 24 órára őrizetbe vették. Gyilkossági kísérlettel és kínzással vádolják őket abban az ügyben, amelyet az ügyészek a Gorj megyei bíróságon indítottak, miután egy 41 éves férfi több belső sérüléssel került a rendőrség őrizetébe.

A négy rendőrt egy 41 éves gorji férfi ellen elkövetett gyilkossági kísérlet bűntette miatt vették őrizetbe, az áldozat a Târgu Jiu-i sürgősségi kórház intenzív osztályán fekszik kritikus állapotban.

A férfit eredetileg néhány nappal ezelőtt vették őrizetbe testi sértés miatt, mert nem állt meg egy rendőr jelzésére, és autójával elütötte őt, majd elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás akkor történhetett, mikor letartóztatták, ugyanis a bekísért férfinak fájdalmai voltak, és kórházba kellett szállítani, ahol sürgősségi műtéten esett át.

A törvényszéki orvosok megállapították, hogy több belső szerve is megsérült, és hogy a kapott ütések életveszélyesek voltak.

A nyomozásban részt vevő források szerint kezdetben a rendőrség megpróbálta eltussolni a letartóztatott férfi sérüléseit, végül a gorji rendőrségi fogda orvosa hívta a mentőket, és így derült ki a férfi bántalmazása.

A különleges akciószolgálat négy rendőrét őrizetbe vették, és a bíróság elé fogják állítani őket előzetes letartóztatási javaslattal.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!