A helyreállítási terv nem támogatja a mezőgazdaságot, mondja a szaktárca vezetője, ezért sürgősen módosítani kellene

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos helyreállítási terv (PNRR) módosítását szorgalmazza Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter, mivel az jelenlegi formájában nem támogatja a mezőgazdaságot – tudósít az Agerpres.

„Remélem, hogy a tizenkettedik órában mindenki felébred, és rájön, hogy módosítani kell a helyreállítási terven, amely egyetlen eurócenttel sem támogatja a mezőgazdaságot” – fogalmazott a tárcavezető a Prahova megyei Râfov községben tett pénteki látogatása végén.

A miniszter hangsúlyozta az öntözőrendszerekbe, a jégeső elleni védekezésbe és az eső mesterséges előidézésébe való befektetések fontosságát.

Az élelmiszer-pazarlás kapcsán Adrian Chesnoiu elmondta, évente mintegy 2 milliárd kilogramm élelmet dobnak el Romániában, és ezen csak szemléletformálással lehet változtatni. A fel nem használt, de fogyasztásra alkalmas élelmiszereket el lehet adományozni civil szervezeteknek, étkezdéknek, egyházaknak, és így olyanokhoz kerülnek, akiknek tényleg szükségük van rájuk – nyomatékosította. „Sokkal nagyobb odafigyeléssel kell vásárolnunk, csak azt vegyük meg, amire tényleg szükségünk van, gondoljunk arra, hogy másoknak is szükségük lehet arra az élelmiszerre. Ha csökken a pazarlás, nő a piacon lévő élelmiszerek mennyisége, és ezáltal automatikusan mérséklődnek az árak” – tette hozzá a miniszter.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!