Mégsem szakad teljesen az USR? Voiculescuék maradnának

2022. május 26. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter, jelenleg az USR Bukarest elnöke csütörtökön délelőtt közölte: több parlamenti képviselő, a fővárosi USR-s vezetők, valamint a helyi önkormányzat képviselői nem fogják követni Dacian Cioloș volt pártelnököt és a – sajtóforrások szerint – csoportosan kilépni készülő EP-képviselőket – írta meg a Hotnews.

„Ez a párt olyan lesz, amilyennek eddig ismertük és azon fogunk dolgozni, hogy együtt építsük fel. Vannak persze javítandó folyamatok, megvitatás előtt álló belső javaslatok, a szervezeti kultúra még mindig formálódik” – áll a Vlad Voiculescu, Diana Buzoianu, Diana Stoica képviselők, Ștefan Pălărie, Simona Spătaru szenátorok, Horia Tomescu alpolgármester, illetve más helyi tanácsosok által aláírt közleményben.

Voiculescuék reakciója azután érkezett, hogy korábbi sajtóinformációk szerint a párt szakadását készíti elő Dacian Cioloș volt elnök. A pártközeli források szerint már régóta tervezik a kilépést, hétfőn este egy szűk körű gyűlésen sikerült egyezségre jutniuk a jövőt illetően. Dacian Cioloș állítólag azt mondta a tárgyalásokon, hogy eljött az ideje egy új politikai projekt elindításának, és ennek első lépése az lenne, hogy az Európai Parlamentben ülő PLUS-os képviselők csoportosan felmondanak, illetve létrehoznak egy új weboldalt a szervezet számára.

Cioloș február 7-én váratlanul mondott le az USR pártelnöki pozíciójáról, mindössze 4 hónapi mandátum után. Akkor azzal indokolta a döntését, hogy az általa javasolt reformprogramot a párt országos vezetőtestülete elutasította.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!