Közleményben búcsúzik oktatójától a Sapientia EMTE: „elhatárolódunk és elítélünk minden agressziót”

2022. május 26. – 13:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem mély sajnálatát fejezi ki Molnár Beáta elvesztése miatt, egyetemünk egyik kiváló volt hallgatójától, óraadó oktatójától búcsúzunk. Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló család, barátok irányába” – áll az egyetem csütörtöki közleményében. Ugyanakkor leszögezik: a Sapientia EMTE elhatárolódik és elítél minden agressziót, úgy, ahogy ezt tették két évvel ezelőtt is, amikor kiderült, hogy a gyanúsított súlyosan bántalmazta akkori párját. Az egyetemen oktató Boné Ferencet akkor felkérték, hogy adja be felmondását, amit haladéktalanul meg is tett. Hozzáteszik: Boné Ferenc azóta nem áll semmiféle kapcsolatban az egyetemmel.

Molnár Beátát szombaton látták utoljára életben, holttestét szerdán találták meg Bihar megyében. Párját és feltételezett gyilkosát jelenleg is keresi a rendőrség. A legfrissebb információk szerint a körözés alatt álló, aradi rendszámú, szürke Logan autó nem lépett ki a határon, ám a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy Boné más úton esetleg elhagyhatta az országot. Rendőrségi források szerint Molnár Beáta erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!