Piedone fellebbezett a Colectiv-perben rá kirótt ítélet miatt

2022. május 26. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli jogorvoslati lehetőséggel élt Cristian Popescu-Piedone volt bukaresti kerületi polgármester és megtámadta a táblabíróságon a Colectiv-perben rá kirótt négy év letöltendő börtönbüntetésről szóló ítéletet – írja az Agerpres.

Piedone indítványát június 16-án tárgyalják.

A jelenleg prahovai börtönben tartózkodó Piedone ezen kívül még két rendkívüli perorvoslati lehetőséggel élhet: semmiségi panaszt, illetve semmisségi folyamodványt is benyújthat.

Hatéves pereskedés és többszöri halasztás után május 12-én született jogerős ítélet a bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 65 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek ügyében.

A bukaresti táblabíróság valamelyest enyhítette az alapfokon eljáró bukaresti törvényszék által kiszabott büntetéseket. A klub üzemeltetőit és a végzetes tűzijátékot elindító pirotechnikusokat így is 6 és 11 év közötti, a szórakozóhely működését engedélyező volt 4. kerületi polgármestert, Cristian Popescu-Piedonét pedig 4 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték, az indoklás szerint Piedone a polgármesteri hivatal által, a Colectiv klub számára kibocsátott működési engedély kapcsán hivatali visszaélést követett el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!