Piedone fellebbezett a Colectiv-perben rá kirótt ítélet miatt

2022. május 26. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli jogorvoslati lehetőséggel élt Cristian Popescu-Piedone volt bukaresti kerületi polgármester és megtámadta a táblabíróságon a Colectiv-perben rá kirótt négy év letöltendő börtönbüntetésről szóló ítéletet – írja az Agerpres.

Piedone indítványát június 16-án tárgyalják.

A jelenleg prahovai börtönben tartózkodó Piedone ezen kívül még két rendkívüli perorvoslati lehetőséggel élhet: semmiségi panaszt, illetve semmisségi folyamodványt is benyújthat.

Hatéves pereskedés és többszöri halasztás után május 12-én született jogerős ítélet a bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 65 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek ügyében.

A bukaresti táblabíróság valamelyest enyhítette az alapfokon eljáró bukaresti törvényszék által kiszabott büntetéseket. A klub üzemeltetőit és a végzetes tűzijátékot elindító pirotechnikusokat így is 6 és 11 év közötti, a szórakozóhely működését engedélyező volt 4. kerületi polgármestert, Cristian Popescu-Piedonét pedig 4 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték, az indoklás szerint Piedone a polgármesteri hivatal által, a Colectiv klub számára kibocsátott működési engedély kapcsán hivatali visszaélést követett el.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!